Raluca Abrihan

Windows 7 a rămas fără suport tehnic, dar cu mulţi utilizatori. Doar 4% au reununţat la sistem

Thumbnail

După ce licențele pentru Windows 7 au expirat, în data de 14 ianuarie, Microsoft spera că oamenii vor renunța la vechiul sistem de operare și vor trece la Windows 10, însă un raport de analiză arată că schimbarea sistemelor de operare se întâmplă, însă nu conform așteptărilor, scrie Techradar.com, citat de Mediafax.

Cel mai recent raport al NetMarketShare, companie care urmărește utilizarea online a sistemelor de operare și a altor programe software, relevă faptul că trecerea utilizatorilor la Windows 10 se întâmplă, însă nu conform așteptărilor Microsoft.

Raportul, primul publicat după ce Microsoft și-a încetat suportul pentru Windows 7, arată că, în prezent, 25,6% dintre utilizatori încă folosesc vechiul sistem de operare, comparativ cu 29,57%, procentul înregistrat în luna decembrie a anului trecut.

Între timp, cota de piață a Windows 10 a crescut ușor de la 53,36% în decembrie 2019, la 57,08%, creștere ce corespunde cu dispariția din piață a cotei deținută de sistemele Windows 7. Deși rezultatele indică că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună pentru Microsoft, companie s-ar putea să fie dezamăgită în contextul în care se aștepta la un salt mai mare de trecere la Windows 10.

Totodată, Microsoft se teme că odată ce publicitatea din jurul subiectului se va disipa, lumea nu va mai face trecerea deloc către Windows 10. Iar deși numărul utilizatorilor Windows 7 a scăzut, încă mai există un număr mare de oameni care rămân pe Windows 7.

Între cele mai utilizate sisteme de operare, Windows 7 rămâne al doilea, după Windows 10. Al treilea cel mai utilizat sistem de operare este Windows 8.1 (3.38%), urmat de macOS 10.14 (3.12%), ceea ce arată cât de mult se luptă Apple pentru a-i determina pe utilizatori să cumpere Mac-uri și MacBooks.

Microsoft anunța utilizatorii sistemului de operare Windows 7, în 13 ianuarie, că platforma va rămâne fără suport tehnic începând cu data de 14 ianuarie 2020.

Sistemul de operare, care era folosit de aproximativ 400 de milioane de utilizatori, nu mai primește actualizări software, ceea ce înseamnă că utilizatorii care decid să folosească în continuare Windows 7 sunt mai expuși la amenințări informatice.

„Poți folosi în continuare Windows 7, dar, după ce suportul s-a oprit, computerul tău va fi mai vulnerabil la riscuri de securitate și viruși. Windows va continua să pornească și să ruleze, dar nu vei mai primi actualizări software, inclusiv actualizări de securitate, de la Microsoft. Dispozitivele care rulează software care nu mai beneficiază de suport nu sunt protejate”, a transmis compania la acea dată.

Windows 7 a fost lansat în 2009 și a devenit repede un mare succes de piață, fiind apreciat de specialiști. În primele șase luni, Microsoft a vândut 100 de milioane de licențe.

Citeşte si:

Parallax

Vizualizari
5416
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri