Claudiu Zamfir

WhatsApp a trecut pragul de 5 miliarde de descărcări pe platforma Google Play

Thumbnail

Aplicația WhatsApp, deținută de Facebook, a trecut de 5 miliarde de descărcări pe platforma Google Play, pentru dispozitivele mobile cu sistemul de operare Android, relatează, luni, Mediafax.

Astfel, serviciul de mesagerie WhatsApp a intrat într-un club în care se mai află doar aplicația rețelei sociale-mamă, Facebook, și o serie de aplicații Google.

Pe site, WhatsApp anunță că aplicația sa este folosită de peste 1 miliard de persoane din 180 de țări.

Aplicația a fost creată în anul 2009 de programatorii Jan Koum și Brian Acton, care lucraseră înainte la Yahoo. WhatsApp a fost achiziționată în 2014 de Facebook, dar operează ca un serviciu separat.

Recent compania a anunțat că aplicația va înceta în curând să funcționeze pe milioane de telefoane mai vechi. Sunt afectate diverse versiuni de Android, iPhone și Windows Phone, perioada de asistență oficială încheindu-se la 1 februarie 2020.

WhatsApp nu va mai funcționa pe iPhone-urile care rulează sistemele de operare iOS 8 sau cele anterioare acestuia, care a fost introdus de Apple în 2014. Aceasta înseamnă că oricine are un iPhone 6 sau mai nou nu va avea probleme.

Telefoanele Android care folosesc o versiune mai veche decât 2.3.3 - cunoscută și sub numele de Gingerbread - nu vor mai fi acceptate și oricine încearcă să creeze un cont nou sau să verifice un cont existent folosind Android mai vechi va fi blocat. Android Gingerbread a apărut în 2010.

Telefoanele Windows care rulează sistemul de operare mobil Windows Phone 8.1 sau mai mult vor continua să fie acceptate de WhatsApp.

Teoretic, utilizatorii WhatsApp afectați își pot actualiza sistemul de operare, pentru a continua să folosească WhatsApp, însă multe modele de telefoane mai vechi vor avea dificultăți în a folosi sisteme de operare mai noi, sau pur și simplu nu le vor permite instalarea lor.

Recent, Pavel Durov, CEO al aplicației de mesagerie Telegram, și-a avertizat utilizatorii cu privire la problemele de securitate ale WhatsApp, pe care a descris-o descris-o drept un „borcan de miere” care spionează utilizatorii.

Comentariile lui Durov vin după ce în ultima perioadă au apărut informații că WhatsApp a fost folosit accesat de hackeri și folosit pentru a spiona utilizatorii. Pe lângă vulnerabilitatea pe care Durov a discutat-o ​​în postarea sa, o altă breșă de securitate WhatsApp a fost folosită recent și pentru a spiona activiști, avocați și jurnaliști indieni.

Parallax

Vizualizari
340
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri