Raluca Abrihan

Visa cumpără startup-ul Plaid cu 5,3 miliarde dolari

Thumbnail

Compania de carduri şi plăţi digitale Visa achiziţionează fintech-ul Plaid, care a dezvoltat o platformă ce permite aplicațiilor să se conecteze cu conturile bancare ale utilizatorilor, cu 5,3 miliarde de dolari, dublu faţă de evaluarea obţinută în urmă cu doi ani.

În urmă cu doi ani, startup-ul Plaid, printre ai cărui investitori se numără Mary Meeker (investitor privat), Andreessen Horowitz (fond de investiţii VC), sau grupul Goldman Sachs, a fost evaluat la 2,65 miliarde dolari, potrvit ft.com. Cea mai recentă investiţie a fost obţinută de Plaid în decembrie 2018 şi a fost o runda serie C în valoare de 250 milioane de dolari. Principalii investitori la această rundă au fost Visa şi Mastercard.

Conectivitatea dintre instituțiile financiare și dezvoltatori a devenit din ce în ce mai importantă pentru a facilita capacitatea consumatorilor de a utiliza aplicațiile fintech. 75% dintre utilizatorii de internet au folosit o aplicație fintech pentru a transfer de bani şi plăţi, în 2019, față de 18% în 2015. Plaid dezvoltă o tehnologie care conectează diferite aplicaţii cu conturile bancare ale utilizatorilor, permiţând astfel achiziţia unor servicii şi produse direct din aplicaţiile respective. Astăzi, una din patru persoane din Statele Unite, cu un cont bancar, a utilizat Plaid pentru a se conecta la peste 2.600 de dezvoltatori fintech din peste 11.000 de instituții financiare, arată businesswire.com.
Plaid a fost înfiinţată în 2013 de  William Hockey şi Zachary Perret şi este disponibilă în Statele Unite, Canada şi Europa.

Recent, Visa a mai achiziționat şi startup-ul Earthport, una dintre cele mai mari rețele independente ACH din lume. Oferta cumulată, care va reuni capacitățile existente ale Visa și ale rețelei Earthport, va oferi clienților Visa Direct posibilitatea de a trimite bani aproape oriunde în lume - printr-o singură conexiune. De asemenea, a făcut un parteneriat cu TransferWise, startup de tehnologie pentru plăți internaționale.

 

Parallax

Vizualizari
1472
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri