Claudiu Zamfir

Achiziție de 1,8 miliarde Euro pe piața FinTech europeană: Visa cumpără o platformă suedeză de open banking

Thumbnail

Compania americană de carduri și plăți digitale Visa a anunțat, joi, că va cumpăra o companie suedeză de open banking prin băncile, aplicațiile FinTech și procesatorii de plăți online își pot integra platformele.

Pentru a prelua startup-ul suedez Tink, americanii spun că vor plăti 1,8 miliarde de euro, incluzând și stimulente pentru retenția angajaților. Tranzacția este condiționată de aprobările privind concurența pe piață.

Legislația Uniunii Europene - Directiva revizuită privind serviciile de plată (PSD2) - impune băncilor să permită accesul clienților la terților platformele furnizorilor terți de servicii financiare.

Prin acest concept de open banking, băncile sunt obligate să-și deschidă propriile API-uri (Application Programming Interface) pentru interconectarea cu sistemele altor bănci și servicii financiare electronice.

De aceea, inovatori de tot felul, de la instituții financiare, fintech-uri, dezvoltatori, jucători de platforme și comercianți, folosesc din ce în ce mai mult soluții bancare deschise pentru a le oferi consumatorilor posibilitatea să aleagă cum și unde își partajează datele financiare.

Tink este unul dintre cei peste 440 de furnizori terți din Europa care oferă servicii de open banking

Platforma suedeză  care permite băncilor, fintech-urilor și startup-urilor să dezvolte servicii financiare bazate pe date.

Prin intermediul unui singur API, Tink permite clienților să acceseze date financiare agregate, să inițieze plăți, să îmbogățească tranzacțiile, să verifice proprietatea contului și să construiască instrumente de gestionare a finanțelor personale. Tink se conectează la peste 3.400 de bănci care ajung la peste 250 de milioane de clienți bancari din toată Europa.

Startup-ul a fost fondată în 2012, la Stockholm, de Daniel Kjellén și Fredrik Hedberg. Până acum, Tink a obținut investiții de peste 300 de milioane de dolari, conform Crunchbase.

Firma are 400 de angajați , care deservesc peste 300 de bănci și fintech-uri în 18 piețe europene.

 

Parallax

Vizualizari
505
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri