Denisa Crăciun

FOTO Vilă monument istoric din centrul Bucureștiului, scoasă la vânzare cu 5 milioane EUR

Vila Storia

O vilă monument istoric din București, ridicată în perioada interbelică, a fost scoasă la vânzare cu 5 milioane EUR pe o platformă de imobiliare.

Imobilul este situat pe o stradă istorică din centrul Capitalei, în zona Armenească, și are 30 de camere dispuse pe mai multe niveluri: demisol, parter, două etaje și o mansardă, conform Storia, platforma de imobiliare a OLX.

Vila a fost ridicată în 1925 cu scop de locuire semi-colectivă, iar în perioada comunistă a devenit, în urma naţionalizării, sediul RomâniaFilm. În această perioadă i s-au adus mai multe modificări, cum ar fi amenajarea unei camere de proiecţie folosite pentru vizionările filmelor care erau supuse cenzurii, la care se spune că participa uneori şi Nicolae Ceauşescu.

Vila Storia

 

Vila Storia

Exteriorul casei a fost restaurat recent. Toată tâmplăria a fost înlocuită, iar interiorul a fost recompartimentat și pregătit pentru funcțiunea de hotel.

Vila Storia

Au fost păstrate șemineul de marmură, stucaturile de pe tavanele saloanelor înalte, ușile cu tâmplăria originară și cu cristal, feroneria ușilor de la intrare și a balcoanelor.

Vila Storia
Vila Storia

În perioada interbelică, imobilul dispunea de două lifturi (ale căror elemente de feronerie încă s-au păstrat), o scară monumentală pentru proprietari și o scară secundară pentru personalul administrativ. 

Vila Storia

Clădirea a fost proiectată cu 30 de camere și dependințe (spații comune, băi, sală de mic dejun, chiar și un spa), cu 8 balcoane și însumează peste 2000 metri pătrați utili. Sunt 6 garaje la subsol și 3 locuri de parcare în fața imobilului. Proprietatea are o curte de aproximativ 1000 mp. 

Sursă foto: Storia

Parallax

Vizualizari
667
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri