Adi Iacob

Românii vor putea face plăți prin aplicația de mesagerie Viber: Serviciul Moneytou intră în România

Thumbnail

Mastercard anunță extinderea parteneriatului cu Rakuten Viber pentru a lansa Moneytou, serviciul de plată peer-to-peer (P2P) disponibil în Viber, aplicația de mesagerie cu peste un miliard de utilizatori din întreaga lume. Ca o continuare a lansării Moneytou în Ungaria și Ucraina de anul trecut, serviciul este de astăzi disponibil în România, urmând a fi extins și către alte țări din Europa.

Astfel, utilizatorii Viber al căror cont este asociat unui număr de telefon mobil din Ungaria, Ucraina sau  România pot efectua transferuri între carduri de debit și carduri de credit emise domestic, fără a mai fi nevoiți să introducă detaliile tranzacției sau să alimenteze un alt portofel electronic.

  • Rețeaua Peer-to-peer permite calculatoarelor să se conecteze în mod direct unul la celălalt

Serviciul Moneytou folosește platforma Mastercard Send care permite transferuri de bani în timp real către orice card eligibil. Prin intermediul unei singure conexiuni, Mastercard Send le permite atât indivizilor cât și organizațiilor să facă transferuri de bani.

Cum poți face plăți pe Viber 

Consumatorii pot introduce pur și simplu datele cardului în aplicație, prin accesarea serviciului Moneytou în secțiunea Gif+ din orice chat Viber, unde au la dispoziție inclusiv opțiunea de înregistrare a mai multor carduri. O dată ce cardul a fost înregistrat, utilizatorii vor putea trimite și primi bani în timp ce transmit mesaje prin intermediul aplicației.

Destinatarii vor primi ulterior o notificare prin care se anunță transferul, suma fiind disponibilă în cont în câteva minute, la orice oră sau zi a săptămânii, chiar și seara sau în weekend.

„Rezultatele celui mai recent studiu derulat de Mastercard ne arată că serviciile de transfer P2P sunt din ce în ce mai îmbrățișate de consumatori, numărul utilizatorilor crescând în ultimii ani cu aproape 10%. De asemenea, aproximativ 75% dintre români folosesc zilnic aplicațiile de mesagerie”, a declarat Gabriel Ghiță, Vice President, Business Development Mastercard.

Parallax

Vizualizari
1044
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri