Adi Iacob

Business Insider: Veniturile "unicornului" românesc UiPath au crescut cu peste 5000% în 2 ani

Thumbnail

„Unicornul” IT românesc UiPath va ajunge în curând la venituri recurente de 200 milioane de dolari, potrivit unor surse citate de Business Insider. UiPath, care dezvoltă automatizări software pentru companii, a înregistrat venituri de 3,5 milioane de dolari în 2016, ceea ce înseamnă că veniturile startup-ulului ar crește cu 5614% în aproximativ doi ani. 

Compania a obținut investiții de 265 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă CapitalG - fondul de investiţii al Google - și Sequoia Capital, din luna septembrie a anului trecut. Această rundă de investiții ar fi crescut valoarea estimată a startup-ului de la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari, potrivit The Wall Street Journal.

Atunci (septembrie 2018), unul dintre fondatorii firmei de automatizări software, Daniel Dines, a refuzat să furnizeze WSJ cifre financiare anuale, dar a declarat că până la sfârșitul anului, UiPath va genera venituri la o rată de 200 milioane de dolari anual, comparativ cu 43 milioane de dolari la sfârșitul anului trecut și doar 3 milioane de dolari în 2016, scriu jurnaliștii americani. Printre clienții UiPath se numără General Electric Co., Walmart Inc. și Chevron Corp.

Până acum, UiPath a primit finanțări totale de de peste 400 milioane de dolari.

Finanțările obținute de UiPath se numără printre cele mai mari tranzacții din 2018 pe piața de achiziții și fuziuni din România. Piaţa de M&A din România s-a apropiat de 2 miliarde de euro în 2018, arată o analiză a Deloitte România realizată pe baza surselor publice și a tranzacțiilor cu valoare comunicată. Luând în calcul și tranzacțiile a căror valoare nu a fost comunicată, piața totală a fuziunilor și achizițiilor din România se situează între 3,8 și 4,3 miliarde de euro, potrivit estimărilor firmei de analiză.

 

Parallax

Vizualizari
2468
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri