Claudiu Zamfir

Valve și alte 5 companii de gaming, amendate de UE pentru geo-blocarea parolelor Steam de România în afara țării

Thumbnail

Uniunea Europeană a amendat miercuri cu 7,8 milioane de euro 6 companii de jocuri video, printre care și firma americană Valve, care deține platforma online de distribuție Steam, pentru practici de geo-blocare a unor parole vândute în România și alte țări est-europene membre UE.

Potrivit Comisiei Europene, pe lângă Valve, au fost amendați și publisherii de jocuri video Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media și ZeniMax, pentru „încălcarea legislației antitrust” din Uniunea Europeană.

Pe scurt, Comisia Europeană susține că Valve și cei cinci publisheri s-au înțeles ca pe parolele de acces la jocuri de pe platforma Steam, vândute în România, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Estonia, Letonia și Lituania să fie blocate în afara acestor țări, în UE.

Această practică a fost solicitată de cei 5 publisheri, prin înțelegeri bilaterale cu Valve, și s-a derulat pe perioade între 1 și 5 ani, în intervalul 2010-2015. De asemenea, 4 din cei 5 publisheri au făcut înțelegeri bilaterale și cu alți distribuitori de jocuri din UE, pentru restricționarea vînzărilor transfrontaliere în blocul comunitar, în perioada 2011-2018. Geo-blocarea a vizat aproximativ 100 de jocuri de PC, conform CE.

Comisia Europeană a început investigația în acest caz încă din anul 2017. Pe parcurs, cei cinci publisheri de jocuri video au cooperat cu investigatorii și au beneficiat astfel de o reducere a amenzilor între 10% și 15%. Compania americană Valve a refuzat însă să coopereze, fiind amendată cu 1,62 milioane euro.

Celelalte amenzi aplicate:

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
5509
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri