Adi Iacob

Cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume a obținut finanțare de 600 milioane dolari

Thumbnail

Industria inteligenței artificiale tocmai a înregistrat cea mai mare rundă de finanțare din istoria sa. SenseTime, un start-up chinezesc specializat în recunoașterea facială, a anunțat că a obținut finanțare de 600 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca aceasta să devină cel mai valoroasă companie de inteligență artificială din lume. Startup-ul are o valoare estimată de aproximativ 4,5 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Gigantul chinez de e-commerce Alibaba Group a condus runda de finanțare.

SenseTime dezvoltă tehnologie de recunoaștere a feței utilizată în diverse domenii, de la securitate până la fintech, scrie Inc.com

Cea mai mare contribuție a startup-ului vechi de trei ani este asupra tehnologiei de supraveghere a guvernului chinez: software-ul ajută la procesarea de date de la 170 de milioane de camere de supraveghere din China și este integrat în peste 100 de milioane de dispozitive mobile. 

"SenseTime face o muncă de pionierat în domeniul inteligenței artificiale. Suntem deosebit de impresionați de capacitățile lor de cercetare și dezvoltare (…) Parteneriatul nostru strategic cu SenseTime va determina mai multe inovații și va crea valoare pentru societate", a declarat Joe Tsai, vicepreședinte executiv al Alibaba Group, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții startup-ului au declarat că vor folosi finanțarea pentru a-și construi propria platformă de inteligență artificială (AI) și pentru a-și extinde afacerile. De asemenea, oficialii SenseTime au mai spus că startup-ul a stabilit parteneriate cu mai mult de 400 de companii, printre care Honda, pentru a dezvolta tehnologie pentru sistemele de conducere autonomă.

Anunțul firmei chineze și obținerea titlului de cel mai valoros start-uo AI poate exercita o presiune asupra companiilor de acest fel din Statele Unite. În iulie anul trecut, China a spus că dorește să fie lider mondial în domeniul inteligenței artificiale până în 2030. 

Startup-urile AI din China au primit mai mulți bani decât cele din SUA anul trecut, potrivit unui raport al CB Insights. Din cele 15,2 miliarde de dolari investiți în industria inteligenței artificiale la nivel mondial, 48% au fost în China, față de 36% în Statele Unite.

Citește și China a depășit SUA în finanțarea startup-urilor care dezvoltă inteligență artificială

Parallax

Vizualizari
1951
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri