Adi Iacob

Afacerile pe YouTube la nivelul următor: Meciul de box dintre doi vloggeri cu milioane de abonați

Thumbnail

În acest weekend a avut loc un meci de box între două dintre cele mai cunoscute personaje de pe YouTube. Youtuberul american Paul Logan (cu 18 milioane de urmăritori) și britanicul KSI (cu 19,5 milioane de urmăritori) s-au duelat în ringul de box într-unul dintre cele mai vizualizate evenimente online.

Aproximativ 1,5 milioane de persoane au urmărit meciul online — dar nu toate în mod legal. Pentru a urmări lupta în mod oficial, cei interesați ar fi trebuit să plătească 10 dolari pe YouTube (PayPerView), dar se pare că majoritatea fanilor au găsit modalități alternative de vizionare a evenimentului.

Streaming-urile piratate ale meciului par să fie peste tot pe social media: pe Twitter, unul dintre cele mai vizionate steraming-uri atingând 70.000 de urmăritori, scrie The Verge

Platforma de live streaming Twitch părea a fi destinația preferată pentru majoritatea fanilor care cautau transmisiuni neoficiale: peste un milion de oameni au folosit Twitch pentru a viziona meciul care era transmis în mod oficial pe YouTube.

Cel mai mare streaming de pe Twitch a avut peste 400.000 de urmăritori, dar zeci de alte emisiuni neoficiale au dus la creșterea numărului de oameni care căutau versiuni piratatea ale transmisiunii.

În contrast, trasmisiunea oficială de pe YouTube a avut în jur de 773.000 spectatori cumulați — ceea ce înseamnă că ceea ce a fost prezentat în mod repetat ca "cel mai mare eveniment" de pe YouTube nu a ajuns să atragă la fel de mulți spectatori față de alte site-uri. 

Lăsând la o parte lumea virtuală, au fost fani care au plătit chiar bilet pentru a fi în sala duelului. Prețul biletelor pentru meciul de pe Manchester Arena varia între 43 și 662 de dolari, scrie The Sun.

Câți bani au câștigat youtuberii în urma meciului

Deși meciul s-a încheiat cu o remiză, cei doi youtuberi deja stabiliseră să împartă banii câștigați 50/50. Totuși, nici unul dintre ei nu a dezvăluit detalii despre cât au câștigat, dar presa internațională scrie că amândoi ar fi putut pleca acasă cu milioane de dolari după luptă.

KSI, în vârstă de 25 de ani, urma să primească tot profitul din vânzările de bilete pentru lupta din Manchester, în timp ce Logan, în vârstă de 23 de ani, va primi 100% din profitul obținut în urma vânzărilor de bilete la cel de al doilea meci din SUA (în luna februarie a anului viitor).

Chiar și marile case de pariuri au luat în serios meciul celor doi vloggeri. Și în România, multe case de pariuri ofereau celor interesați posibilitatea de a-și încerca norocul.

Thumbnail
captură google.com

Chiar și Paul Logan a pariat pe el însuși 1 milion de dolari, scrie publicația britanică Standard.

Cum a început totul

Totul a început în februarie, când KSI a provocat un alt youtuber britanic — Joe Weller— la un meci de box și a obținut victoria.

Meciul a strâns circa 8000 de fani la Copper Box Arena din Londra.

Acum, asta a devenit un trend care se bazează pe faptul că două vedete online luptă ca și cum ar fi un meci adevărat de box.

În aceeași seara în care Logan și KSI au boxat, Jake Paul (fratele lui Logan) și fratele lui KSI, Deji, au intrat și ei în ring.

Cine este KSI

KSI, pe numele său real Olajide "JJ" William Olatunji, este un youtuber britanic de 25 de ani. El a început să creeze videoclipuri online de la vârsta de 15 ani, postând video-uri în care juca FIFA, scrie publicația britanică Express.

În cele din urmă, a făcut destui bani din YouTube pentru a renunța la școală și acum are un câștig anual estimat la 2,3 milioane de lire sterline.

Cine este Paul Logan

Logan Paul este un vlogger american în vârstă de 23 de ani care a descoperit prima dată faima pe aplicația dedicată videoclipurilor de maxim 10 secunde — Vine.

Dupa dispariția Vine de pe piață, Paul s-a mutat pe YouTube, unde are acum două canale — un canal oficial și altul intitulat Logan Paul Blogs, care au aproximativ 5 milioane si respectiv 18 milioane de abonați.

Presa internațională estimează că el câștigă anual 15 milioane de dolari din YouTube.

Cariera sa are și câteva controverse. În decembrie, Logan a postat un videoclip despre el și prietenii săi care se plimbau prin pădurea japoneză Aokigahara, un hotspot notoriu pentru sinucideri.

Logan a fost criticat pe social media pentru filmarea unui cadavru, iar 200.000 de persoane au semnat ulterior o petiție pentru al scoate de pe YouTube.

Citește și VIDEO Gafa unui vlogger de 22 de ani, care câștigă milioane de dolari pe YouTube și Facebook

Startul meciului a fost dat de de Michael Buffer: 'Let's get ready to rumble’

Legendarul Michael Buffer, cunoscut pentru replica sa 'Let's get ready to rumble’, a fost cel care a i-a prezentat pe cei doi youtuberi înainte de luptă și a dat startul meciului.

Fiind un veteran al lumii divertismentului, el câștigă anual circa 120 milioane de lire sterline.

Replica sa celebră a fost folosită în jocuri video, albume de muzică și reclame TV.

The Sun scrie că unele surse ar fi confirmat că el a fost plătit cu 4 milioane de lire sterline pentru lupta vloggerilor din acest weekend, în timp ce alte persoane spun că ar fi primit doar 20.000 de lire sterline.

Parallax

Vizualizari
2801
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri