Raluca Abrihan

Al doilea jucător de pe piața de curierat din România, Urgent Cargus, cumpărat de un mare fond de investiţii european

Thumbnail

Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners a vândut compania românească de curierat, la 5 ani de la achiziţie, către un alt fond de investiţii, Mid Europa Partners. Urgent Cargus, al doilea jucător de pe piața de curierat din România, in funcţie de venituri şi dimensiunea companiei.

Abris CEE Mid-Market Fund II a achiziționat Cargus în 2013, doi ani mai târziu, Abris a fuzionat Cargus cu unul dintre competitorii direcți ai acestuia, Urgent Curier. Au urmat apoi alte cinci achiziții (TCE, CRX, Otto, Sprint si X-Curier) prin care compania și-a întărit poziția în piață.

Astăzi, Urgent Cargus este jucătorul numărul 2, bine stabilit pe piața românească de curierat, cu peste 2000 de curieri livrând aproape 30 de milioane de pachete anual - spun oficialii compaiei.

Tranzacția semnată ieri este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței și este estimată a se finaliza în timestrul patru din 2018.

Abris Capital Partners este un fond independent de private equity dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est.

În ultimii 10 ani, Abris a investit în companii locale de dimensiuni medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare. Abris investește într-o astfel de companie între 30 și 75 de milioane de euro, achiziționând de obicei pachetul majoritar de acțiuni. Din 2007,  fondul a realizat peste 20 de investiții în Polonia, România și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Printre companiile din România achizitionate de Abris se numără: Green Group, Pehart Tec, Siodemka, Masterlease, Alumetal, Novago, Graal, Aures.

Urgent Curier este o companie fondată acum 15 ani de familia antreprenorului Sebastian Bălăşescu.

Cargus International a fost înfiinţată in 1991 de omul de afaceri Augustin Plesea.

Cele două companii au fuzinoat în 2014, după ce au fost ambele achiziţionate de Abris.

Mid Europa Partners, fondul de investiţii care va prelua Urgent Cargus este un fond de investiții care activează în Europa Centrală și de Est, care a investit in urma cu zece ani in compania maghiara Invitel (fosta Hungarian Telephone and Cable Corp) şi mai deţine, printre altele, şi cea mai mare companie de cablu TV si internet din Slovenia.

 

 

 

Parallax

Vizualizari
7406
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri