Raluca Abrihan

Românii de la UiPath cumpără un startup din Ucraina

Thumbnail

"Unicornul" românesc UiPath cumpără o firmă specializată în automatizarea proceselor de documentare. StepShot este un startup lansat la Liov, cu venituri anuale de aproape jumătate de milion de dolari.

StepShot este un startup ucrainean, care iniţial se ocupa cu producţia de tutoriale video. Lansat în 2016 de patru tineri, Oleksandr Reminnyi (CEO), Olga Reminna (COO) şi fraţii Denys (CTO) şi Borys Korobeinikov, startup-ul s-a specializat ulterior în autmatizarea proceselor de documentare şi ajută firmele să monitorizeze acţiunile utilizatorilor, notează ain.ua.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

Recent,  UiPath a închis seria D de finanțare la 568 milioane de dolari. Noua investiție a ridicat valoarea startup-ului la 7 miliarde de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de Coatue Dragoneer,  cărora li s-a alăturat Wellington, Sands Capital, precum și fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, care a condus rundele din Seria A și Seria B. Și CapitalG (fondul de investiții al Google) și Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat la runda prezentă (D), precum și alți investitori din trecut -Madrona Ventures și Seedcamp.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depăși compania chineză SenseTime care este în prezent cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume. SenseTime a fost evaluat ultima dată la 4,5 miliarde de dolari, după o rundă de finanțare din luna iunie a anului trecut.

UiPath este o companie românească cu sediul in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Liov, oraşul în care a fost fondat StepShot, este cunoscut ca un centru IT cu un puternic ecosistem al startup-urilor. Firmele din tehnologie, reunite într-o organizație numită IT Cluster pentru a avea o voce comună, se concentrează pe trei verticale: educația în tehnologie, dezvoltarea unei infrastructuri necesare companiilor IT și promovarea orașului ca loc în care se scrie soft la nivel înalt cu costuri mici. În ultimul an, sectorul IT a crescut cu 20%, iar primăria spune că tinerii inteligenți nu mai vor să plece pe capete din țară, pentru că au suficiente oportunități pe plan local.

Parallax

Vizualizari
1803
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri