Raluca Abrihan

Un nou cripto-star românesc: Startup-ul Elrond anunță că moneda sa digitală atinge capitalizarea de 1 miliard de dolari

Thumbnail

Capitalizarea de piață a criptomonedei Elrond (EGLD), dezvoltată de un startup sibian de tehnologie blockchain, a depășit 1 miliard de dolari ceea ce, afirmă fondatorii, ar face din Elrond ”al doilea Unicorn românesc, după UiPath”.

Creșterea vine pe fondul progresului substanțial al Elrond și interesului ridicat exprimat pentru tehnologia blockchain, mai explică fondatorii startup-ului.

Beniamin Mincu, CEO Elrond, consideră că această creștere este abia la început, chiar dacă valoarea totală a proiectelor blockchain și criptomonedelor a depășit deja recent evaluarea de o mie de miliarde de dolari (1 trillion).

„Felicit echipa, comunitatea și partenerii pentru efortul depus! Este doar ziua unu. Elrond este la începutul unei perioade de expansiune accelerată, iar următorul pas pentru noi este lansarea aplicației de mobil Maiar. De la cărți, am trecut la eBooks, de la poștă la eMail, iar de la aur la eGold”, a spus Beniamin Mincu.

Elrond și Maiar folosesc criptomoneda eGold (EGLD) care face referință la ideea de aur digital.

Rețeaua Elrond este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă și poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzacții pe secundă, susțin dezvoltatorii.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii.

Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Creșterea a proiectului românesc Elrond a căpătat o amploare remarcabilă care l-a propulsat în primele 50 de proiecte blockchain/crypto din lume.

Elrond a fost fondată în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea.

Parallax

Vizualizari
26644
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Filip
One
Incredibila lumea in care traim! Valoreaza un miliard de dolari ceva ce nu produce nimic. In lumea fizica, nu este nimic. Nici in lumea virtuala nu imbunatateste un proces care, macar el, sa produca ceva. Nu este un soft care sa face ceva pentru oameni. Monede virtuale de miliarde de dolari. Halucinant.
poza de profil
RAZVAN ALEX
IONESCU
Nici internetul nu a produs nimic la inceput. Tehnologia Blockchain e inca in "infancy" insa va schimba multe in lumea in care traim. Are nevoie de putin timp :)
poza de profil
Marius
Pop
Credeam ca internetul a fost o inventie militara ca sa faca mai simplu transferul de informatii intre agentii guvernamentale de cercetare pe vremea cand calculatoarele erau mari si spatii portabile de stocare decente nu existau. E destul de clara utilitatea internetului de la bun inceput, insa nu vad de ce o firma bazata pe tehnologie blockchain sa valoreze miliarde...
poza de profil
Eroul
Romaniei
poza de profil
Eroul
Romaniei
Ca bancile tare mult produc sa merite miliarde de dolari...
Macar cu monezile virtuale ofera mai multa liberate (ma refer la cele facute de oameni pentru oameni, ci nu de Zukerberg sau alte corporatii monopoliste pentru mai mult control si restrictii).

De leu/dolar/euro de ce nu te plangi ca valoreaza de sute/mii de ori mai mult si nu produc nimic nici ele.


- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri