Adi Iacob

UE vrea reguli noi pentru afacerile care folosesc inteligența artificială

Thumbnail

Afacerile care lucrează cu inteligenţă artificială (AI) trebuie să instaleze mecanisme care să asigure că tehnologia nu este utilizată în mod ilegal, potrivit unor noi recomandări de etică făcute de Comisia Europeană.

Proiectele de AI trebuie să fie transparente, să fie supravegheate de oameni, să dispună de algoritmi siguri şi să respecte regulile referitoare la protecţia datelor, menționează CE, citată de Reuters.

Recomandările fac parte din dezbaterile globale referitoare la dacă şi când ar trebui companiile să pună etica înaintea intereselor de afaceri şi când îşi pot permite autorităţile de reglementare să ia măsuri împotriva unor proiecte noi fără să rişte să blocheze procesul de inovare.

”Dimensiunea etică a inteligenţei artificiale nu este un lux sau ceva suplimentar. Societatea noastră poate beneficia de tehnologie numai dacă există încredere”, spune Andrus Ansip, comisarul european pentru sectorul digital.

Această tehnologie poate detecta fraude, riscuri de securitate şi îmbunătăţi asistenţa medicală, dar, în același timp poate servi şi la susţinerea unor practici de afaceri fără scrupule şi a unor guverne autoritare.

Comisia Europeană a solicitat sprijinul a 52 de experţi din mediul academic, asociaţii industriale şi companii precum  Google, SAP, Santander şi Bayer, pentru redactarea unor principii de etică.

Acestea nu ar trebui să încetinească inovația în Europa, a explicat Achim Berg, președintele BITKOM, Asociația Federală a Germaniei pentru Tehnologie, Telecomunicații și New Media.

"Trebuie să ne asigurăm că în Germania și Europa nu doar discutăm despre AI ci și producem AI", a adăugat oficialul german.
 

Parallax

Vizualizari
702
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri