Adi Iacob

UE ar putea adopta măsuri pentru a obliga companiile să elaboreze planuri privind riscurile climatice

Thumbnail

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a adopta măsuri şi de a efectua teste de rezistenţă pentru a forţa companiile să elaboreze planuri de contracarare a riscurilor climatice, anunţă Valdis Dombrovskis, comisarul UE pentru Euro, Dialog Social şi Stabilitate Financiară.

Valdis Dombrovskis a declarat că Executivul Uniunii Europene va explora modalităţi de îmbunătăţire a managementului firmelor financiare pentru contracararea riscurilor generate de schimbările climatice, scrie Mediafax.

"Acest lucru va însemna evaluarea situaţiei pentru a stabili dacă avem nevoie de schimbări ale reglementărilor pentru a asigura o raportare mai bună şi a monitoriza riscurile asociate climei", a declarat Valdis Dombrovskis, citat de Reuters.

Noua echipă a Comisiei Europene va căuta modalităţi de "integrare a riscurilor de sustenabilitate în monitorizarea stabilităţii financiare şi în mecanismele de supraveghere, de genul testelor de rezistenţă şi analizelor de scenarii", a precizat comisarul UE.

Clădirile sunt responsabile pentru o mare parte din emisiile de carbon, trei sferturi dintre clădirile din Uniunea Europeană fiind ineficiente din punct de vedere energetic, arată datelor UE, citate de Reuters.

Parallax

Vizualizari
200
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri