Adi Iacob

Uber testează o funcție care permite șoferilor să-și aleagă propriul tarif

Thumbnail

Uber testează o nouă caracteristică care permite unor șoferi din California să-și aleagă propriul tarif. 

Acest lucru înseamnă că șoferii care realizează curse din aeroporturile din Santa Barbara, Sacramento și Palm Springs își pot crește tariful de până la aproximativ 5 ori față de tariful obișnuit al Uber, scrie The Wall Street Journal. De asemenea, șoferii pot să și reducă tarifele, ceea ce ar putea transforma căutarea unei călătorii cu aplicația de ridesharing într-un război de oferte, deoarece utilizatorii Uber primesc oferta cea mai ieftină (potrivirea se face cu ajutorul unui algoritm). 

Practic, compania le oferă șoferilor opțiunea de a alege dintre tarifele mari și timpul de așteptare îndelungat între curse sau tarife mici și mai mulți clienți, scrie The Next Web.

Totuși, Uber le va oferi șoferilor o estimare de timp pentru cât vor trebui să aștepte pentru următorul pasager, în funcție de tariful ales.

Reprezentanții Uber au declarat că acesta este un test, însă compania intenționează să facă modificări suplimentare pentru a îmbunătăți controlul șoferilor asupra tarifelor.

Testul pilot, care are loc pe trei aeroporturi din California, este răspunsul companiei de ridesharing la o nouă lege din statul american ― cunoscută sub numele de AB5, scrie CNN. Noua lege din California, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, cere angajatorilor să ofere mai multe beneficii, precum salariul minim, plata orelor suplimentare sau concediu medical, tuturor angajaților.

În cazul Uber, firma trebuie să dovedească faptul că șoferii nu sunt controlați de companie. Reprezentanții Uber spun că clasificarea șoferilor ca angajați ar obliga compania să-și asume costuri semnificative care ar putea afecta modelul său business.

Parallax

Vizualizari
1484
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri