Claudiu Zamfir

Uber România a raportat profit în creștere pe 2022

uber-romania-dreamstime

Au apărut și datele financiare raportate de firma de ridesharing Uber România, pentru anul 2022.

Liderul mondial al transportului alternativ, compania americană Uber, operează în România prin firma Uber BV Filiala București SRL, fosta Uber Systems România SRL.

Pentru anul 2022, firma românească a Uber a raportat venituri totale de 10,08 milioane de lei și cheltuieli de 9,29 milioane de lei. Uber BV Filiala București SRL a raportat astfel un profit de 575.594 de lei (circa 115.000 de euro), în creștere cu aproape 40% față de 2021.

Și în anul 2022, firma a avut un număr mediu de 11 angajați proprii.

Datele raportate de Uber România nu reflectă neapărat veniturile obținute prin aplicație pe piața din România. SRL-ul românesc al Uber este o filială a companiei Uber BV din Olanda, prin care compania americană își derulează o serie de operațiuni europene. În 2018, patonii de firme de taxi din România, care erau atunci în conflict cu Uber au susținut că procentajul de 25% pe care aplicația îl oprește pentru fiecare cursă efectuată în România rămâne la compania din Olanda, potrivit Economica.net.

La nivel mondial, compania-mamă, Uber Technologies, Inc., a avut venituri totale de 31,8 miliarde de dolari, în creștere cu 83% față de anul 2021. În schimb, compania a ieșit pe pierderi de 9,1 miliarde de dolari.

Listată pe Bursa de la New York, Uber are o valoare de piață de 85 de miliarde de dolari.

Uber a fost fondată în martie 2009, de Travis Kalanick și Garrett Camp, iar în luna mai 2019  s-a listat la Bursa de la New York, la o valoare de piață de 82 de miliarde de dolari.

În România, aplicația de transport alternativ activează din anul 2015, când a intrat în București. Uber este disponibil cu diferite servicii în 22 orașe românești: București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște și Suceava.

Parallax

Vizualizari
637
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri