Raluca Abrihan

Uber - pierderi record de peste 5 miliarde dolari

Thumbnail

Uber Technologies a raportat pierderi de 5,2 miliarde de dolari pentru cel de al doilea trimestru din acest an şi înregistrează o scădere cu 6% a preţului acţiunilor, scrie Reuters.

Compania susţine că batălia preţurilor din piaţa din Statele Unite s-a mai liniştit şi anumite măsuri cu privire la profitabilitate şi-au atins ţinta, dar creşterea slabă a veniturilor ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte capacitatea Uber de a se extinde şi de a face faţă concurenţei, mai scrie Reuters.

Pierderea de 5,2 miliarde de dolari înregistrată la finele celui de al doilea trimestru al anului este uriaşă în comparaţie cu pierderea raportată pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, de 878 milioane de dolari.

Totodată, compania a anunţat o încetinirea a creşterii veniturilor cu 14 puncte procentuale, la 3,2 miliarde de dolari, sub estimări, care prevedeau venituri de 3,36 miliarde de dolari pentru cel de al doilea trimestru din 2019.

Viniturile din ride-hailing, businessul de bază al companiei, au crescut doar cu 2%, la 2,3 miliarde de dolari, în timp ce parte de livreare mâncare, Uber Eats, a înregistrat creşteri de 78%, aducând companiei venituri de 595 milioane de dolari.

Se pare că au crescut semnificativ cheltuielile pe care compania le face cu plata şoferilor, în condiţiile în care media preţului pe care un pasager o plateşte pe cursă a crescut cu circa 20%, în timp ce suma păstrată de Uber după plata șoferilor a crescut cu doar 4%.

Principalul competitor al Uber în Statele Unite, Lyft, a înregistrat pierderi de 644 milioane de dolari la finele celui de al doilea trimestru şi o scădere a preţului acţiunilor de circa 2%.

Uber s-a listat în luna mai pe Bursa de Valori din SUA, New York Stock Exchange.

Compania a fost fondată în 2009 în San Francisco, California. La început s-a numit UberCab, fiind o aplicație pentru smartphone-uri care permitea comanda de taxiuri. Mai târziu, cuvântul "cab" a fost eliminat din nume, devenind Uber.  Creatorii Uber sunt Travis Kalanick și Garrett Camp. În anul 2018, valoarea s-a ridicat la 49,8 miliarde de dolari, înregistrând o creștere de 44% YoY.

 

Parallax

Vizualizari
5559
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri