Raluca Abrihan

“Uberul” indian primeşte o investiţie de 250 milioane $ şi devine unicorn

Thumbnail

Compania de ride hailing Ola primeşte o investiţie de de 250 de milioane de dolari de la fondul de investiţii SoftBank, care a investit şi în Uber, de-a lungul timpului, şi devine unicorn (startup cu o valoare pe despte 1 miliard de dolari).

Această serie B de finanţare se va îndrepta în special spre investiţii în business cu vehicule electrice ale Ola. Compania lucrează de câţiva ani la proiectul său dezvoltare a vehiculelor electrice şi a introdus deja la nivel naţional o serie de vehicule cu două, respectiv trei roţi, scrie techcrunch.com.

De asemenea, compania este în plin proces de dezvoltare a infrastructurii de staţii de reîncărcare şi a bateriilor de schimb pentru aceste vehicule. Ola plănuişete să introducă 10.000 de vehicule electrice pe piaţă.

Pe lângă India, startup-ul este prezent în Marea Britanie, Noua Zeelandă şi Australia şi intenţionează să deschidă un centru de tehnologie în San Francisco, unde vrea să angajeze o echipă de 150 de inginieri.

Uber, principalul competitor al Ola, deţine proiecte similare - JUMP, un serviciu de bikesharing cu biciclete electrice și UberGREEN - serviciul de ridesharing complet electric.

Parallax

Vizualizari
929
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri