Denisa Crăciun

Uber spune că mașinile sale vor merge „ca melcul” dacă cererile taximetriștilor vor deveni lege: Timpi mai mari de așteptare, costuri ridicate, vehicule puține

Thumbnail

Uber lansează în aplicație un produs ce va fi disponibil în perioada 18 – 19 martie 2024, pentru a arătă impactul pe care l-ar putea avea noile propuneri pentru legea ridesharingului, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro, luni.

Amintim că taximetriștii români au protestat în țară solicitând drepturi egale cu cele ale firmelor de ridesharing. Aceștia susțin că șoferii de transport alternativ trebuie să funcționeze după aceleași reguli și au cerut Guvernului să adopte o lege în acest sens. 

Uber susține că noul său produs, Uber Melc, ilustrează modul în care va funcționa aplicația cu aproximativ 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate pentru consumatori.

„Pe 8 martie 2024, Ministerul Transporturilor a publicat un amendament la OUG 49/2019, care reglementează serviciul Uber din 2020. Propunerea de a schimba această ordonanță afectează mai mult de 90% din vehiculele disponibile astăzi pe platformă, conform numerelor înregistrate de ARR. În consecință, disponibilitatea serviciilor va fi drastic redusă, în timp ce pasagerii nu vor putea folosi aplicația Uber așa cum au fost obișnuiți din momentul în care s-a lansat în România acum 9 ani. Schimbările vor afecta timpii de așteptare, influențând creșterea costurilor. Călătoriile cu Uber vor fi mai puțin accesibile și convenabile”, potrivit Uber.

Noul produs imită experiența comandării unei curse în cazul în care propunerile vor fi implementate.

În timpul utilizării aplicației, pasagerii vor fi întâmpinați de un mesaj conținând informații despre propunerile curente pentru legea transportului alternativ. După închiderea mesajului, pe 18 martie utilizatorii vor vedea în aplicație în majoritatea timpului doar produsele UberX și Uber Melc. 

Compania susține că produsul are caracteristici precum: număr limitat de vehicule disponibile, timpi de așteptare mult mai mari, costuri ridicate semnificativ.

„Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei. Cei care utilizează Uber pentru a preîntâmpina lipsa locurilor de parcare, care își trimit copiii la grădiniță alături de bunici, care merg la birou sau pur și simplu au de rezolvat ceva în oraș nu vor mai putea folosi un serviciu pe care l-au accesat de aproape un deceniu, la simpla apăsare a unui buton. Invităm utilizatorii să încerce Uber Melc pentru a înțelege impactul pe care îl pot avea noile propuneri, întrucât aceasta poate deveni singura variantă pentru transportul alternativ în România”, spune Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est. 

Aplicația este de transport este disponibilă în peste 70 de țări din toată lumea. În România, Uber este disponibil în 22 orașe: București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște și Suceava.  

Parallax

Vizualizari
31031
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Gabriel
Negrila
Nu am inteles de ce sunt mai putine masini?
poza de profil
Vasile
Vihocencu
Onorabilii nostri taximetristi sunt deranjati de firme de ridesharing fiindca acestea ofera ceeace in taximetria traditionala este doar accidental:SERIOZITATE,PROMPTITUDINE,CURATENIE si FISCALIZARE.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri