Raluca Abrihan

Uber investeşte 150 milioane dolari într-un hub pentru ingineri şi în inteligenţa artificială

Thumbnail

Uber a anunţat o investiţie de 150 de milioane de dolari într-un hub pentru ingineri, în proiecte de inteligenţă artificială şi în dezvoltarea maşinilor fără şofer, un semn clar că, în ciuda tragicului accident în care a fost implicată o maşină Uber fără şofer, ce a avut loc recent, în Statele Unite, compania continuă să mizeze pe acest domeniu.

Uber a anunţat că va investi peste 150 de milioane de dolari în următorii cinci ani într-un hub, la Torontă, unde să ajungă la o echipa de 500 de ingineri care să lucreze la proiecte de inteligenţă artificiala şi la dezvoltarea maşinilor autonome, notează businessinsider.com.

Compania deţine un centru de testare al maşinilor autonome la Toronto, deschis anul trecut şi este condus de unul dintre cei mai renumiţi profesori ai Universităţii din Toronto, Raquel Urtasun.

Investiţia care arată că Uber continuă să mizeze pe domeniul maşinilor fără şofer, vine la scurtă vreme după ce, pe 18 aprilie, o mașină autonomă a Uber a lovit mortal în Arizona o femeie care traversa strada noaptea.

Raportul NTSB făcut public după accident arăta că sistemul informatic al mașinii a detectat cu șase secunde înainte de impact că este cineva pe drum, fiind vorba de femeia de 49 de ani care traversa șoseaua și își împingea bicicleta. Sistemul a detectat ”obstacolul” apărut în fața mașinii ca fiind mai întâi un ”obiect necunoscut”, apoi un ”vehicul” și apoi o ”bicicletă”. Sistemul care-i dă mașinii un grad ridicat de autonomie a detectat cu 1,3 secunde înainte de impact că este nevoie de frânare de urgență.

De asemenea, Uber renunță la divizia care testa în SUA camioane care se pot conduce singure, compania spunând că se va concentra pe tehnologia autoturismelor autonome. Uber, dar și alte companii, erau de părare că aceste camioane autonome reprezintă o soluție, mai ales că ele rulează mult timp pe autostradă. în condiții de condus mai predictibile decât în oraș.

Uber a început în august 2016 testele cu camioane autonome în California, Arizona și pe o pistă specială din Pittsburgh.

Parallax

Vizualizari
390
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri