Claudiu Zamfir

Uber își extinde mai mult segmentul de transport de marfă

Thumbnail

Uber Freight, divizia de transport de marfă a companiei americane de ridesharing, a anunțat, luni, noi investiții și angajări, în valoarea de 200 de milioane de dolari pe an, la Chicago.

Uber spune că investițiile de la Chicago vor cuprinde imobiliare, mii de joburi noi și alte cheltuieli, într-un sediu deschis în vechiul oficiu poștal principal, din centrul metropolei americane.

Astfel, Chicago va deveni principalul centru de inginerie al Uber Freight în afară de San Francisco.

În Europa, Uber Freight are un birou în Olanda, mai exact la la Amsterdam.

Aplicația de transport de marfă a Uber a fost lansată în urmă cu 3 ani.

Uber Freight face pentru transportul de marfă ceea ce face Uber în transportul de pasageri, stil taxi prezent și în România. Pe scurt, aplicația Uber Freight pune în legătură proprietarii de camioane cu clienții care au nevoie de transport de marfă. Astfel, șoferii de camioane care se întorc, de exemplu, de la un transport, sunt mulțumiți că nu se întorc cu camionul gol, preluând marfă de pe traseu.

Și în România au fost lansate aplicații pentru transportul de marfă:

  • Proiectul Cargo List a fost dezvoltat de firma Software & Design Innovation SRL , înregistrata în anul 2013 la Cluj Napoca, de 3 tineri din judetul Bihor: Beniamin Gabriel Cabau (75%) - in varsta de 33 de ani, din Oradea, Nicolae Onisim Gabrian (15%) - in varsta de 32 de ani, tot din Oradea, si de Claudiu Dan Lezeu (10%) - in varsta de 28 de ani, din Beius. Business-ul a avut și p entitate juridica înregistrată la Londra. Cargo List a fost una dintre primele firme românești care au obținut finanțare europeană de 50.000 de euro, prin facilitatea SME Instrument, din cadrul programului Orizont 2020.

 

  • Cargoroll este o altă aplicație de transport de marfă, lansată în România, în anul 2017. Fondată de Silviu Dorobantu, aplicația Cargoroll caută, filtrează și selectează transportatorii potriviți pentru nevoile expeditorilor și le dă cele mai bune oferte.

 

Parallax

Vizualizari
1390
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri