Adi Iacob

Uber angajează un director de finanțe și se pregătește pentru listarea la bursă

Thumbnail

După o căutare de trei ani, Uber a găsit în cele din urmă un șef pentru departamentul financiar, în timp ce avansează spre listarea la bursă de anul viitor.

Compania de ridesharing a anunțat că l-a angajat pe Nelson J. Chai, în vârstă de 53 de ani, un fost director executiv la Merrill Lynch și Grupul CIT, pentru a fi noul său director financiar (Chief Financial Officer — CFO), scrie The New York Times. Numirea lui Nelson J. Chai umple un vid proeminent în suita executivă a Uber: locul de muncă a fost vacant din momentul în care Brent Callinicos a plecat în 2015.

Alegerea unui CFO potrivit pentru companie este crucială, deoarece reprezentanții Uber au declarat că intenționează se listeze pe bursă până la sfârșitul anului 2019. 

“El va fi un partener grozav pentru mine și pentru întreaga echipă de conducere în timp ce ne pregătim să devenim o companie publică”, a spus Dara Khosrowshahi, CEO al Uber, despre noul CFO, scrie CNBC.

Uber este deja una dintre cele mai valoroase companii private din lume, fiind evaluat la 62 de miliarde de dolari. 

Cu toate acestea, imaginea financiară a Uber ar putea descuraja anumiți investitori. În timp ce startup-ul a crescut rapid, a fost destul de neprofitabil și a cheltuit sume mari de bani. Săptămâna trecută, Uber a anunțat că a înregistrat pierderi de 891 milioane dolari în al doilea trimestru financiar.

De asemenea, compania a pierdut în fiecare trimestru între 125 și 200 milioane dolari pe dezvoltarea de autovehicule autonome, a declarat o persoană cu cunoștințe în domeniu, care nu a fost autorizată să vorbească în mod public, scrie NYT

Parallax

Vizualizari
392
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri