Claudiu Zamfir

București: Încă 500 de trotinete electrice de închiriat, de la un startup românesc. Tarifele Splash

Thumbnail

Încă 500 de trotinete electrice pot fi închiriate, cu telefonul mobil, în București, de la un startup românesc înființat anul trecut.

Splash și-a suplimentat flota de la 100 la circa 600 de trotinete active, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Pentru a folosi trotinetele Splash, utilizatorii trebuie să descarce aplicația, să localizeze o trotinetă pe hartă și să o deblocheze cu ajutorul unui card bancar.

Deblocarea costă 3 lei și pentru fiecare minut 50 de bani. În plus, prin programul de „juicing”, oricine poate câștiga bani accesând aplicația, colectând trotinetele descărcate de pe stradă și încărcându-le acasă.

Splash spune că a realizat o investiție de aproximativ 1 milion de euro și că are mai mult de 5.000 de utilizatori activi, așteptându-se acum la o creștere a numărului de utilizatori la 30.000.

Trotinetele folosite de Splash au suspensie telescopică pe roata din față, autonomie de 50 km, precum și roți de 10 inchi.

Potrivit comunicatului Splash, CEO și cofonator al startup-ului este Cosmin Doroftei.

De asemenea, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro, firma Splash Mobility SRL, din Popesti Leordeni, jud. Ilfov, este deținută în totalitate de Alexandru-Andrei Dinu, iar ca administrator figurează Simona-Mariana Tănase.

Alexandru-Andrei Dinu mai are 90% dintr-o altă firmă, fondată în 2017, Soluții pentru Standuri SRL, axată pe soluții de design specializat, care a avut, anul trecut, profit de 283.000 de lei. De asemenea, el a mai avut o firmă de comerț cu mobilier și articole de uz casnic, Anmiro Mob SRL, pe care a radiat-o în 2017.

În fine, piața bucureșteană a soluțiilor de micromobilitate cu trotinete electrice este reprezentată acum de mai mulți operatori, în afară de Splash: Lime, Bolt, Flow, Wolff-e etc.

Parallax

Vizualizari
3160
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri