Adi Iacob

Cele mai multe tranzacţii cu criptomonede au loc pe platformele din Malta

Thumbnail

Majoritatea operaţiunilor de pe platformele de tranzacţionare de criptomonede au loc în Malta, stat care vrea să îşi mărească avuţia devenind una dintre jurisdicţiile cele mai prietenoase pentru un sector care îngrijorează autorităţile de reglementare din alte ţări.

”Multe platforme au utilizatori dintr-o anumită ţară, care deseori nu este şi locul în care compania a ales să se înregistreze. Majoritatea tranzacţiilor cu criptomonede sunt operate de companii înregistrate în Malta”, explică Sheena Shah, analist la Morgan Stanley, citat de Bloomberg.

Poziția Maltei pe lista statelor unde sunt înregistrate companiile care operează platforme de tranzacţionare a monedelor virtuale se datorează și recentul transfer al uneia dintre cele mai importante platforme de tranzacţionare, menționează Sheena Shah.

Analistul s-a referit la compania Binance, înfiinţată anul trecut în Hong Kong, care a anunţat în luna martie că îşi mută domiciliul legal în Malta, după ce  autorităţile de reglementare din Asia au înăsprit reglementările referitoare la criptomonede.

În timp ce o mare parte a volumului tranzacţiilor se mută în Malta, majoritatea platformelor destinate tranzacţiilor cu monede digitale se află în Marea Britanie, Hong Kong şi Statele Unite, potrivit Morgan Stanley.

Sursa: Bloomberg

Parallax

Vizualizari
675
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri