Adi Iacob

Volumul tranzacțiilor de bitcoin a atins un nivel record. Valoarea criptomonedei a crescut cu 15%

Thumbnail

Volumul tranzacțiilor de bitcoin a atins un nivel record ieri, iar cotația monedei digitale a crescut cu peste 15%, ajungând la 8000 de dolari pentru prima dată în ultimele două săptămâni.

Cotația criptomonedei s-a mutat de la mai puțin de 7000 de dolari pe unitate la peste 8 000 de dolari, iar într-o perioadă de o oră au fost tranzacționați mai mult bitcoin decât în orice altă perioadă de 60 de minute de când a început tranzacționarea pe scară largă la începutul anului 2017, scrie MarketWatch

Ulterior, avansul bitcoin s-a mai atenuat, la 10,3%, repectiv la 7.644 dolari pe unitate.

La momentul redactării articolului, cotația bitcoin era de 8,180 dolari pe unitate.

Creşterile au survenit după o perioadă lungă de volatilitate scăzută, în care bitcoin s-a menţinut în ultimele două săptămâni în intervalul 6.500-7.500 de dolari pe unitate.

Thumbnail
coinmarketcap.com

”Am asistat la o consolidare într-un interval strâns. Când consolidarea are loc într-un interval atât de strâns, probabilitatea este ca creşterea să fie de două, trei ori mărimea intervalului de consolidare”, a explicat Naeem Aslam, analist şef la firma ThinkMarkets, citat de MarketWatch.

Potrivit analistului, creșterea cotației bitcoin către nivelul de 10.000 de dolari până la sfârşitul acestei săptămâni ar confirma că piaţa bull se întoarce, iar o închidere la sub 8000 de dolari pe unitate ar însemna că avansul înregistrat joi a fost de scurtă durată.

Creşterea neaşteptată a bitcoin a susţinut avansul altor criptomonede precum Ether, care a crescut cu 8% — la 465.02 dolari pe unitate, bitcoin cash cu 6% — la 704,85 dolari pe unitate, în timp ce litecoin a urcat cu numai 1,9%, la 121,33 dolari pe unitate.

Parallax

Vizualizari
6518
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri