Claudiu Zamfir

Nouă tranzacție în IT-ul românesc: Bittnet cumpără un sfert dintr-o firmă de jocuri VR pentru o sumă semnificativă

Thumbnail

Compania IT românească a semnat, luni, contractul pentru achiziția unui sfert dintr-o firmă românească ce dezvoltă și jocuri pe realitate virtuală, Equatorial Gaming SA, suma tranzacției fiind una semnifiativă.

Prin această operațiune, Bittnet va deține un pachet de 24,9989% în compania controlată de antreprenorul român Dan Berteanu.

Investiția are doua componente, a informat Bittnet, într-un comunicat remis StartupCafe.ro:

  • În prima etapă, ce se estimează a fi finalizată înainte de 15 septembrie, Bittnet va achiziționa o participație de 24.9989% din acțiunile Equatorial Gaming, în schimbul sumei de 1.050.000 lei.
  • În a doua etapă, Bittnet va acorda un împrumut convertibil (la opțiunea Bittnet), în valoare de 1.050.000 lei, pentru o perioada de 3 ani, cu o dobândă de 9% per an. În cazul exercitării opțiunii de convertibilitate a împrumutului, deținerea Bittnet în acționariatul Equatorial ar ajunge la 45%.

Capitalul pentru achiziționarea pachetului de 25% din Equatorial Gaming a fost obținut de Bittnet în cadrul unui plasament privat de obligațiuni corporative (BNET23), care a fost finalizat cu succes la începutul lunii iulie 2018, când compania a atras o finanțare de 4,7 milioane lei.

Firma Equatorial, fondată și condusă de Dan Berteanu și Diana Rosetka, a început în 1997, cu furnizarea programelor de formare și consultanță transformatoare la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. În 2015, firma a lansat Equatorial Marathon, un joc de realitate virtuală alternativă (Alternate Reality Game) pentru corporații, care mărește gradul de implicare și stimulează schimbările comportamentale ale angajaților. Produsul este disponibil 24/7, pe dispozitive multiple și este utilizat pentru proiecte de învățare, conferințe și studii academice în România, Polonia, Italia și Franța.

La rândul ei, Bittnet a fost înființată în anul 2007 de fraţii Cristian şi Mihai Logofătu, axându-se la început pe furnizarea de training IT, iar tranzacția anunțată luni este în linie cu planurile companiei de a se dezvolta pe piața învățării bazate pe joc în rândul adulților - game-based learning.

“Estimativ 100 de miliarde euro sunt cheltuiți anual în Europa cu programe de training. În ultimii ani, am profitat de poziția noastră de lider pe piața de training IT din România, dar recunoaștem și faptul că pentru a rămâne în continuare lideri și pentru a continua să ne consolidăm poziția, trebuie să aducem în mod constant noi soluții clienților noștri“ a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Aceasta este a treia achiziție pentru grupul Bittnet în cursul ultimelor 12 luni. În al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet a achiziționat GECAD NET, un integrator de servicii IT, acum prezent pe piața românească sub brandul dendrio. Dea semenea, acum o lună, Bittnet a semnat un acord de preluare  a unui pachet majoritar din firma IT ELIAN Solutions.

Bittnet va dedica lunile următoare pentru finalizarea procesului și integrarea ELIAN Solutions și Equatorial Gaming în structura grupului.

Equatorial Gaming se va concentra în lunile următoare pe promovarea noii versiuni a jocului - denumita VRunners - care a fost lansata în luna iunie a acestui an la “International Conference of e-Learning in the Workplace” ce a avut loc în Statele Unite, la prestigioasa Universitate Columbia (Columbia University).

Parallax

Vizualizari
1165
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri