Denisa Crăciun

Tranzacție în industria agroalimentară românească: O firmă înființată în 2021 preia active de la Sam Mills Europe și Sam Mills Feed

Thumbnail

O nouă tranzacție în industria agroalimentară românească: o firmă din județul Satu Mare, nou înființată, care se ocupă cu creșterea păsărilor, preia de la Sam Mills Europe și Sam Mills Feed SRL din Botiz anumite active destinate producţiei şi comercializării de pui vii și de o zi şi comercializării ouălor de incubaţie.

Firma Poultry Integration Farms SRL din județul Satu Mare a fost înființată în anul 2021, pe 1 septembrie, și este deținută de Europa Agrar. Obiectivul principal de activitate a acesteia este creșterea păsărilor. Abia înființată, firma figurează pe site-ul listăfirme cu un singur angajat în anul 2021, având datorii de 22.698 lei și profit net de -19.733.

De cealaltă parte, cele două firme din satul Botiz, județul Satu Mare, Sam Mills Europe SRL și Sam Mills Feed SRL fac parte din grupul Sam Mills, controlat de antreprenorul Ioan Arcadie Bercean. Grupul Sam Mills susține că a reușit să dezvolte partea de produse gluten-free, care sunt distribuite în peste 50 de țări.

În total, firmele aflate sub umbrela Sam Mills sunt: Sam Mills, Sam Mills Distribution, Sam Trade, Sam Mills USA, Sam Mills Feed, Sam Cargo, Man Ro, Sam Meat Industry, HB Traditional Brewery și Emco Sam Mills.

Sam Mills Europe SRL fabrică produse de morărit. Firma figurează pe listăfirme cu o cifră de afaceri de 264.722.037 lei în 2020, cu un număr de 236 de angajați și un profit net pe minus: - 20.915.865 lei.

Totodată, Sam Mills Feed SRL fabrică preparate pentru hrana animalelor de fermă. Firma a avut în 2020 o cifră de afaceri de 137.368.565 lei, un profit net de 3.887.827 lei și 115 angajați. Pentru anul 2021 nu sunt disponibil informații despre activitatea celor două firme.

Tranzacția prin care Poultry Integration Farms din Satu Mare preia de la Sam Mills Europe din Botiz și Sam Mills Feed din Botiz anumite active a fost autorizată de Consiliul Concurenței, a transmis autoritatea, miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
1503
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri