Denisa Crăciun

O nouă tranzacție pe piața agricolă românească: Fermă din județul Bacău, achiziționată cu 4 milioane lei

ferma din Bacau

O nouă achiziție pe piața agricolă românească: compania Grup Șerban Holding, listată la BVB (simbol bursier GSH), achiziționează o fermă în județul Bacău.

Ferma se întinde pe o suprafață de aproape 343.400 mp, iar valoarea tranzacției se ridică la 4 milioane de lei.

În urma acestei achiziții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze circa 12.500 de hectare de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă.

„Suntem încântați de achiziționarea acestei noi ferme, având în vedere că cele 343.400 mp sunt deținute în proprietate, includ o bază agricolă proprie și sunt complet irigabile. Acest ultim aspect ne oferă o oportunitate unică de a diversifica și crește producția, totodată reducând riscurile asociate cu seceta. În cadrul acestei ferme urmărim să implementăm un sistem de dezvoltare legumicolă în rotație, cu un plan de culturi stabil format din cartofi și alte legume rădăcinoase, un pas care ne va permite să creștem producția de legume cu aproximativ 7%. Totodată, această investiție reiterează angajamentul nostru de a practica o agricultură sustenabilă și eficientă, ce va conduce la oferirea de produse de înaltă calitate partenerilor noștri”, a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afacere de 534,4 milioane lei, o creștere cu 11% față de 2021, și un profit net de 33,8 milioane lei. În ceea ce privește producția vegetală și de comerț, anul trecut, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 412,7 milioane lei, o creștere de 4% și un profit net de 27,8 milioane lei, o apreciere de 10%.

Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproape 290 milioane lei.

----

Citește și:

Noua Măsură 2-2022: Comunicate/anunțuri mass-media pe StartupCafe. Preț, eligibilitate, model de comunicat, în proiectele "IMM AGRI-FOOD"

Parallax

Vizualizari
928
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri