Adi Iacob

Cum transformă Google, Amazon, Apple și Microsoft domeniul sănătății și cum arată viitorul industriei

Thumbnail

Marile companii de tehnologie și-au îndreaptat atenția din ce în ce mai mult spre domeniul sănătății. Noile tehnologii, inclusiv telehealth, dispozitivele inteligente, aplicațiile mobile și inteligența artificială au transformat de-a lungul ultimilor ani modul în care industria sănătății funcționează.

Numai în ultimii cinci ani, marile comapanii americane de tehnologie au crescut investițiile în domeniul sănătății de la 277 milioane de dolari la 2,7 miliarde de dolari, scrie Business Insider.

Acum, patru dintre cele mai mari companii de tehnologie dezvoltă produse, servicii și soluții pentru sectorul sănătății, dar fiecare are o altă abordare:

Google

Alphabet, firma mamă a Google, explorează potențialul platformei sale de cloud și capabilitățile de analiză a datelor pentru a se adapta la tendințele din domeniul sănătății. Compania vrea să ajute la prevenirea anumitor boli cu ajutorul analizei de date. Practic, Google dezvoltă un sistem prin care poate analiza datele pacienților disponibile în diferite baze de date ale spitalelor. Cu ajutorul analizei, sistemul poate compara rezultatele pacientului cu ale altor bolnavi și poate prezice anumite afecțiuni, scrie Zdnet.

Într-o lucrare publicată în cadrul conferinței Google I / O, compania a subliniat modul în care analizează datele din înregistrările electronice de sănătate.

Thumbnail

 

Amazon

Amazon a cumpărat recent startup-ul din domeniul sănătății PillPack, care se ocupă cu livrarea de medicamente. Cu această achiziție, firma de comerț electronic a mai făcut un pas către integrarea produselor farmaceutice în platforma și distribuția sa. Compania dezvoltă, de asemenea, algoritmi de inteligență artificială pentru a transforma Alexa într-un “doctor” la domiciliu, direcționând astfel consumatorii către site-ul său web pentru medicamente.

Apple

Apple, pionierul smartphone-urilor și dispozitivelor de inteligente de purtat (wearables), încearcă să-și transforme produsele de consum populare în instrumente de îngrijire — cu capacități de monitorizare care să fie benefice atât pentru pacienți, cât și pentru furnizori. 

Apple a actualizat în permanență aplicația Health, după debutul acesteaia în 2014. Acum colectează mai multe date și lucrează cu mai multe surse de date.

Gândește-te la aplicație ca la un centru de sănătate și la un loc unic unde sunt strânse toate datele cu privire la sănătatea ta. Toate datele se conectează într-un singur loc, prin intermediul telefonului, al ceasului, al tracker-ilor de fitness, al dispozitivelor de urmărire a somnului și al aplicațiilor de fitness. Ideea este de a colecta toate aceste informații și de a oferi o imagine de ansamblu.

Microsoft

Microsoft încearcă să găsească modalități de a muta datele legate de sănătate pe cloud, în siguranță și într-un mod care să nu încalce cerințele stricte de conformitate pentru confidențialitate, scrie The Verge. În acest fel, compania speră să aducă medicii spre tehnologia cloud și, în cele din urmă, să folosească algortmi de inteligență artificială pentru analiza datelor.

Parallax

Vizualizari
736
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri