Raluca Abrihan

De unde vin cei mai mulţi investitori străini din România. Topul ţărilor de rezidenţă

Thumbnail

Numărul de firme din România cu participare străină la capitalul social, la sfârşitul anului trecut, este de peste 215.600, cele mai multe investiții venind din țări europene, urmate de țări din Asia și Africa. Iată topul țărilor de rezidență a investitorilor străini din România.

Țările membre ale Uniunii Europene cum ar fi Italia sau Germania sunt statele cu cele mai multe investiții în capitalul social al companiilor din România, ceea ce întărește importanța menținerii unor relații deschise și echilibrate cu investititorii și statele europene˝, a declarat Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înființări și modificări de SRL și PFA.

Analizând datele statistice prezentate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, primele 5 țări de rezidență a investitorilor străini după numărul de firme sunt:

Thumbnail
sursa grafic: REGnet.ro

În raport cu 31 decembrie 2016, numărul de firme cu participare străină la capitalul social al unei companii din România a crescut cu aproximativ 5.837 firme până la 31 decembrie 2017.

Inițiativa antreprenorială din România (SRL, SA) este dominată de bărbați, cu 63,17%, restul de 36,83% fiind femei, reiese din distribuția pe sexe a asociaților/acționarilor persoanelor juridice active, potrivit datelor ONRC, analizate de REGnet.ro. Și în cazul PFA proporțiile se păstrază, cu 60,69% bărbați și 39,31% femei.

De asemenea, o analiză asupra sezonalității înființărilor de SRL și PFA din România, realizată pe ultimii cinci ani, relevă faptul că primăvara este anotimpul în care inițiativa antreprenorială cunoaște cel mai mare avânt, mai arată sursa citată.

Rata de supraviețuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reușesc să rămână în picioare în România

 

Parallax

Vizualizari
4607
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri