Adi Iacob

Topul celor mai bune orașe europene în care să lansezi un start-up de tehnologie

Thumbnail

Un studiu în care au fost chestionați 540 de fondatori startup-uri tech arată că Londra rămâne în topul preferințelor ca locul în care antreprenorii ar începe o afacere, deși popularitatea capitalei Regatului Unit a scăzut pe măsură ce Brexit se apropie. Anul trecut, startup-urile din Londra au obținut 53% din totalul investițiilor din Uniunea Europeană.

Întrebarea principală a sondajului pentru fondatorii de startup-uri tech a fost: "Unde ați începe (o afacere) dacă ați putea să o luați de la capăt?"

Popularitatea Londrei a scăzut la 41% în 2018, față de 55% în 2017, scrie Reuters. Berlin urmează pe locul 2 în topul fondatorilor de afaceri tech, cu 40%, potrivit studiului organizației nonprofit European Startup Initiative.

Popularitatea Londrei se datorează parțial faptului că atrage mai mulți bani pentru investiții (53%  din totalul investițiilor din Uniunea Europeană în 2017) decât alte orașe europene. Dar, după Brexit, ar putea deveni mai dificil sau mai puțin atractiv pentru startup-urile tech să își deschidă un sediu în capitala Marii Britanii.

Barcelona și Paris și-au păstrat pozițiile, cu aproximativ 20% din voturi fiecare.

Cel mai mare câștigător a fost Lisabona, care a urcat pe locul cinci de pe opt, cu 12% din voturi, înaintea Amsterdamului, care a coborât pe locul al șaselea de pe locul cinci. Lisabona a câștigat teren datorită celui mai mare eveniment dedicat domeniului tehnologiei — Web Summit — pe care îl găzduiește.

Dublin și Stockholm au căzut din primele 10 locuri, înlocuite de Munchen și Milano. Zurich a ajuns pe poziția a 9-a în topul fondatorilor datorită popularității sale printre specialiștii fintech.

Parallax

Vizualizari
1049
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri