Adi Iacob

Topul celor mai descărcate aplicații din ultimii 10 ani

Thumbnail

Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram sunt aplicațiile mobile care s-au clasat pe primele locuri în topul descărcărilor în ultimii zece ani și toate acestea sunt deținute de Facebook, scrie BBC.

Aplicația care a fost cel mai frecvent descărcată în intervalul 2010-2019 a fost aplicația principală a Facebook, urmată de Facebook Messenger, scrie Mediafax.

Pe locul 3 și 4 au fost aplicațiile WhatsApp și Instagram. Topul a fost realizat de platforma de analiză a datelor App Annie.

Facebook a cumpărat Instagram în 2012 pentru un miliard de dolari, urmând ca în 2014 să cumpere Instagram pentru suma de 19 miliarde de dolari.

Acest fapt denotă câtă putere și control deține CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Cele patru aplicații pe care Facebook și Zuckerberg le dețin au peste un miliard de utilizatori fiecare.

„Nu e ok. Faptul că o companie deține 4 dintre cele mai populare rețele sociale poate fi considerat drept un monopol asupra informației”, consideră Taha Yasseri, cercetător în științe computerizate la Oxford Internet Institute.

Aceasta a adăugat că „dacă sunt combinate, informațiile provenite din multiple platforme ajung să conducă la un nivel înalt de precizie în modelarea comportamentului nostru. Această putere ar trebui să fie reglementată”.

Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie este de asemenea de părere că Regatul Unit ar trebui să „ciupească din dominanța acestor giganți ai mediului online”. Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) și-a manifestat într-un raport îngrijorarea că oamenii ar putea să nu aibă controlul informațiilor personale.

Pe locurile 5 și 6 au fost Snapchat și Skype, urmate de TikTok și UC Browser, care sunt deținute de compania chineză Alibaba.

Aplicațiile YouTube și Twitter au ocupat locurile 9 și 10.

Opt din cele zece companii sunt deținute de corporații americane, în timp ce două aparțin unor firme din China.

Parallax

Vizualizari
4097
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri