Adi Iacob

VIDEO “Test drive” cu tractorul 100% românesc: Cât costă și cum arată utilajul produs la Reghin

Thumbnail

Fabrica IRUM din Reghin, care produce utilaje agricole și forestiere din 1953, a lansat primul tractor agricol conceput și realizat pe platforma din România, după o pauză de 10 ani. Investiția a fost de peste 4 milioane de euro, iar tractorul este rodul muncii a 50 de ingineri de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Utilaje Agricole și Forestiere - IFOR, din orașul transilvănean.

“Fabrica este în Reghin, pe o suprafață de 18 hectare și avem începând de la turnătorie, confecții metalice, până la partea de asamblare”, spune Andrei Oltean, Business development Manager la IRUM.

IRUM Reghin a fost fondată în 1953, cu scopul de a produce, întreține și repara utilaje și mecanisme agricole și forestiere. După ce s-a consolidat afacerea în urma privatizării, cu Maviprod ca acționar principal, s-a pus accent pe producția de tractoarelor forestiere. În prezent, fabrica românească exportă în 9 țări din Europa și Africa de Sud-Vest.

Prima tentativă de a intra în sectorul agricol a fost în 2007, când a colaborat cu Tractorul Brașov pentru un nou tractor agricole, proiect în care IRUM și Maviprod furnizau motorul și ambreiajul. Proiectul  a fost sistat în același an, odată cu falimentul uzinei Brașov.

În anul 2010, IRUM Reghin a început producția de tractoare agricole în parteneriat cu Uzinele Belarus. Treptat, producția a crescut, iar în prezent IRUM Reghin vinde anual câte 500 de tractoare pe piața românească. Acest lucru înseamnă 20% dintr-o piață în care sunt vândute anual 2.500 de tractoare noi. 

După o pauză de 15 ani, cu ajutorul Centrului de Cercetare și Dezvoltare IFOR (deschis în 2015), IRUM lansează noul tractor agricol numit TAGRO, care înseamnă Tractor AGricol ROmânesc.

“Așteptările noastre de la acest produs sunt să ne consolidăm poziția pe piața din România, unde noi ca producători tradiționali de utilaje forestiere, am intrat în sectorul agricol în 2010 și în prezent vindem undeva la 500 de utilaje. Pe plan extern avem planuri de export și vom începe cu Europa de Est și apoi și în alte țări”, a explicat Andrei Oltean.

Prețul tractorului produs la Reghin începe de la 34.500 de euro.

Specificații tehnice:

Thumbnail
Thumbnail

Întrebat dacă pe viitor vor intra pe piața tractoarelor inteligente, reprezentantul fabricii de la Reghin a menționat că până acum s-au axat pe alte aspecte de producție.

“Pentru început ne-am focusat foarte mult pe partea de tehnică și calitate și zona de design și confort al cabinei, lucruri care se regăsesc la același nivel cu ceea ce oferă și competitorii noștri la nivel internațional”, a spus Andrei Oltean. 

Parallax

Vizualizari
10068
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri