Claudiu Zamfir

Tesla cumpără un startup IT să-și dezvolte autopilotul (presă)

Thumbnail

Producătorul de automobile electrice Tesla a cumpărat un startup IT axat pe tehnologii de computer vision, fondat de doi oameni de știință americani, relatează miercuri CNBC.
 
Prin achiziția startup-ului DeepScale, Tesla ar putea să dezvolte în viitor mașini complet autonome. În prezent, Tesla face mașini cu autopilot, care este considerat un sistem foarte avansat de asistență la condus. Dacă sistemul actual al Tesla este la nivelul 2 pe scala autonomiei, o mașină complet autonomă ar trebui să fie la nivelul 4.

Tesla nu a conformat oficial achiziția, dar unul dintre fondatorii DeepScale, Forrest Iandola, și-a actualizat recent CV-ul pe LinkedIn cu informația că din septembrie 2019 lucrează la Tesla Autopilolt, pe o poziție de Senior Staff Machine Learning Scientist. De asemenea, el a anunțat pe Twitter că s-a alăturat Tesla.

DeepScale a atras investiții de capital de risc de peste 18 milioane de dolari, de la diverse fonduri de venture capital, în cei 4 ani de existenăță ai startup-ului.

DeepScale a fost fondat în anul 2015, în Silicon Valley, mai exact la Mountain View, California, de  Forrest Iandola și Kurt Keutzer. Iandola este doctor în IT la universitatea Berkeley, iar Keutzer este profesor universitar acolo, de 22 de ani.

Compania Tesla a fost înființată în iulie 2003 de Martin Eberhard și Marc Tarpenning, care au ales numele ca un omagiu adus savantului sârb Nikola Tesla, un pionier în domeniul energiei electrice.

Ulterior, în companie au intrat, cu investiții, Elon Musk, Jeffrey Brian Straubel și Ian Wright.

În prezent, compania este condusă de miliardarul Elon Musk, în calitate de director general (CEO). Până în noiembrie 2018, el a fost și președinte al Consiliului de Administrație, dar a fost obligat de autoritățile americane să renunțe la funcție, în urma unui scandal legat de intenția anunțată de acesta de a delista compania de pe bursă. Robyn Denholm, o directoare din Australia, a preluat funcția de președinte al Tesla atunci.

Compania cu sediul central la Palo Alto, California a ajuns la venituri anuale de peste 21 de miliarde de dolari. În 2018, a fabricat circa 245.000 de mașini electrice.

Parallax

Vizualizari
795
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri