Claudiu Zamfir

Tesla vrea să se extindă în Europa Centrală şi de Sud-Est și a fost invitată în România pentru documentare

Thumbnail

Reprezentanți ai companiei Tesla, care produce mașini elecrtice și soluții de energie solară, s-au întâlnit cu ambasadorul român în SUA, George Maior, în condițiile în care firma prezidată de Elon Musk vrea să se extindă în Europa Centrală şi de Sud-Est, a informat misiunea diplomatică românească, printr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Întânirea a avut loc joi, la Washington. Maior „a prezentat măsurile implementate de România pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi implementarea tehnologiilor inovative în acest domeniu. De asemenea, a menţionat sprijinul financiar oferit de Guvernul României pentru achiziţia de maşini electrice, ca măsură concretă de sprijin a extinderii utilizării vehiculelor ecologice”, a menționat ambasada.

De partea cealaltă, ce de la Tesla „au prezentat obiectivele companiei de extindere a activităţii în Europa Centrală şi de Sud-Est, care includ atât infrastructura de suport a vehiculelor electrice pe care le produce, cât şi noile tehnologii de stocare a energiei sau elementele ce susţin dezvoltarea oraşelor inteligente (smart cities)”.  

„În cadrul întrevederii, a fost transmisă invitaţia pentru o echipă a companiei Tesla de a efectua o vizită de documentare în România”, a menționat sursa citată.  

Parallax

Vizualizari
2881
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri