Claudiu Zamfir

Tesla și-a lichidat 75% din deținerile de Bitcoin, în trimestrul II 2022. Prețul BTC a scăzut în iunie la nivelul minim al anului

Thumbnail

Compania americană de mașini electrice Tesla, condusă de miliardarul Elon Musk, un promotor al criptomonedelor, a schimbat în bani convenționali 75% din volumul de Bitcoini pe care îl deținea, potrivit datelor financiare pentru perioada aprilie-iunie 2022, când piața crypto a scăzut.

Prin conversia BTC în monedă fiat, Tesla a obținut 936 de milioane de dolari.

„Potrivit situației de la finalul trimestrului II, am convertit aproximativ 75% din achizițiile noastre de Bitcoin în monedă fiat. Conversiile au adăugat 936 milioane dolari la cash în bilanțul nostru” - a precizat Tesla.

Mai departe, compania auto a mai rămas cu active digitale în valoare de 218 milioane de dolari, la data efectuării bilanțului. 

Clic pentru a extinde:

Thumbnail

 

La sfâtșitul anului 2021, Tesla avea Bitcoin în valoare de 2 miliarde de dolari, potrivit BBC, care reamintește că anul trecut Elon Musk a declarat că firma nu va vinde din rezervele sale crypto.

„Tesla nu va vinde niciun bitcoin” - scria, anul trecut, pe Twitter, șeful Tesla.

Prețul Bitcoin a scăzut, joi, 21 iulie 2022, sub 23.000 de dolari. Nivelul cel mai de jos al anului 2022 l-a atins în 18 iunie, când BTC a picat la 17.744 de dolari și 90 de cenți, potrivit Coinmarketcap.

Evolutția BTC în ultimele 12 luni (Coinmarketcap).

Thumbnail

 

De asemenea, Elon Musk a declarat joi că Tesla deține și active digitale Dogecoin, o criptomonedă lansată în glumă de niște programatori și pe care miliardarul a promovat-o intens. „N-am vândut niciun Dogecoin, încă mai avem” - le-a spus Musk acționarilor Tesla, într-un call, potrivit TechCrunch.

Prețul DOGE era cotat joi la 0,06869 dolari (6,8 cenți), conform Coionmarketcap.

 

Parallax

Vizualizari
2403
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri