Denisa Crăciun

Tesla, investigată în SUA pentru accidente

Thumbnail

Tesla Motors este investigată în SUA de autoritatea pentru siguranța circulației pentru modul în care sistemul de asistență Autopilot a funcționat pe mașinile companiei.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) susține, într-un document publicat pe site-ul propriu, că a identificat 11 accidente produse în 2018, în care au fost implicate mașini Tesla cu sistemul Autopilot activat. Automobilele Tesla ar fi lovit mai multe vehicule.

Autoritățile americane au deschis o anchetă oficială pentru sistemul de conducere „pilot automat” al Tesla și susțin că funcția are probleme în depistarea vehiculelor de urgență parcate. Vizate sunt modelele Y, X, S și 3 din modelele din 2014 – 2021.

Potrivit agenție NHTSA, ancheta cercetează circumstanțele în care s-au produs 31 de accidente, începând din iunie 2016, în  care au fost implicate mașini cu sisteme de asistare a șoferului: în 25 dintre aceste accidente au fost implicate mașini Tesla cu Autopilot și au fost raportate 10 decese.

Autopilot este frecvent utilizat de șoferii care dețin mașini Tesla, care conduc deseori beți. În mai multe țări conducătorii auto au fost informați că trebuie să fie foarte atenți la drum, deși utilizează pilotul automat, pentru că mașina nu va fi autonomă.

Autopilot a fost lansat acum 7 ani pe primele mașini Tesla și a primit permanent ajustări. Chiar și cu îmbunătățirile primite au existat accidente mortale, pentru că unii dintre șoferi nu înțeleg că sistemul este conceput să îi ajute, nu să îi înlocuiască. 

Ce este Tesla

Tesla, fondată în 2003 de Martin Eberhard şi Marc Tarpenning, a înregistrat în iulie 2021 venituri de aproape 12 miliarde dolari și un profit net de 1,1 miliarde dolari. În primele 6 luni ale acestui an, compania a livrat peste 200.00 de mașini, cele mai vândute fiind Model 3, conform HotNews.ro.

Elon Musk a intrat în companie în 2004, printr-o investiție de 6,5 milioane de dolari și este actualmente directorul general (CEO) al Tesla. Musk are o avere de 186,8 miliarde de dolari, fiind desemnat al doilea cel mai bogat om din lume, după rivalul său, Jeff Bezos, cu o avere de 190,7 miliarde de dolari.

În 2021, Tesla Motor a introdus un punct oficial de vânzare într-un mall din București și a deschis spații de încărcare rapidă în Timișoara și în Capitală.

Parallax

Vizualizari
214
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri