Claudiu Zamfir

Tesla împrumută 1,4 miliarde de dolari de la chinezi

Thumbnail

Producătorul american de mașini electrice Tesla împrumută 1,4 miliarde de dolari de la mari bănci chinezești pentru a-și finanța deschiderea noii sale fabrici din China, scrie, luni, Reuters, citând surse apropiate tranzacției.

Cei 10 miliarde de yuani (1,4 miliarde de dolari) vor fi luați de Tesla pe o perioadă de 5 ani, o parte din acest nou împrumut urmând să fie folosită pentru a rostogoli un credit mai vechi.

printre băncile care vor credita Tesla acum se numără:

  • China Construction Bank
  • Agricultural Bank of China
  • Industrial and Commercial Bank of China
  • Shanghai Pudong Development Bank.

Informația a fost confirmată independent și de Bloomberg.

Tot în anul 2019, băncile chinezești au mai acordat companiei Tesla o linie de credit de 3,5 miliarde de yuani (circa 500 milioane dolari) pentru a construi fabrica de la Shanghai, după cum a scris presa chineză.

Compania lui Elon Musk construiește, la Shanghai, Gigafactory, o fabrică de baterii și de mașini Model 3 și Model Y cu o capacitate de 250.000 de automobile pe an. Tesla vrea să scoată aici mașini electrice Model 3 la prețul de bază de 48.000 de dolari, destinate clienților din China.

"Gigafactory Shanghai continuă să prindă formă, iar în trimestrul II am început să mutăm echipamentele în fabrică pentru prima fază a producției. Aceasta va fi o versiune simplificată și mai rentabilă a liniei noastre Model 3 cu o capacitate de 150.000 de unități pe an. La fel ca în SUA, prețul de bază al Modelului 3 de 328.000 yuani (circa 48.000 de dolari) este compatibil cu al competitorilor pe benzină, chiar înainte de economiile de carburant și de subvenții.

Având în vedere că clienții chinezi au cumpărat anul trecut peste jumătate de milion de sedanuri premium de dimensiuni medii, această piață reprezintă o oportunitate puternică pe termen lung pentru Tesla. Așteptăm cu nerăbdare să începem producția în China până la sfârșitul acestui an. În funcție de momentul lansării platformei Gigafactory Shanghai, continuăm să vizăm producția a peste 500.000 de vehicule pe plan mondial în perioada de 12 luni care se încheie la 30 iunie 2020” - spunea Tesla, în iulie 2019,  în raportul către investitori.

Parallax

Vizualizari
4627
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri