Claudiu Zamfir

Tesla concediază 14.000 de angajați

tesla

Compania americană de mașini electrice Tesla urmează să disponibilizeze 10% din personalul său global, ceea ce înseamnă că aproximativ 14.000 de angajați vor fi concediați, potrivit unui mail intern transmis de CEO-ul Elon Musk, prezentat de Electrek.

Astfel, producătorul auto urmărește să-și scadă costurile și să obțină o creștere a competitivității, pe măsură ce compania se pregătește pentru „următoarea fază de creștere”.

„Celor care rămân, aș dori să vă mulțumesc anticipat pentru munca grea care ne așteaptă. Dezvoltăm unele dintre cele mai revoluționare tehnologii în domeniul auto, al energiei și al inteligenței artificiale. Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, hotărârea voastră va face o diferență uriașă în a ajunge acolo” - a scris Elon Musk, într-un mail intern, citat de Electrek.

Printre cei care pelacă din companie se numără vicepreședintele Drew Baglino și președintele pentru politici Rohan Patel.

Compania Tesla a fost înființată în iulie 2003 de Martin Eberhard și Marc Tarpenning, care au ales numele ca un omagiu adus savantului sârb Nikola Tesla, un pionier în domeniul energiei electrice.

Ulterior, în companie au intrat, cu investiții, Elon Musk, Jeffrey Brian Straubel și Ian Wright.

În prezent, compania este condusă de miliardarul Elon Musk, în calitate de director general (CEO). Până în noiembrie 2018, el a fost și președinte al Consiliului de Administrație, dar a fost obligat de autoritățile americane să renunțe la funcție, în urma unui scandal legat de intenția anunțată de acesta de a delista compania de pe bursă. Robyn Denholm, o directoare din Australia, a preluat funcția de președinte al Tesla atunci.

Parallax

Vizualizari
504
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri