Adi Iacob

WSJ: Telegram anulează ICO-ul după ce a obținut 1,7 miliarde de dolari din două pre-vânzări private de criptomonede

Thumbnail

Serviciul de mesagerie Telegram anulează oferta sa inițială de monede (ICO), potrivit unei surse anonime citate de The Wall Street Journal. Anularea ICO-ului este o lovitură pentru investitorii care sperau să ia parte la una dintre cele mai mari oportunități de investiții de până acum de pe piața criptomonedelor.

În luna februarie a acestui an, Telegram a lansat o pre-vânzare privată pentru moneda sa digitală înainte de ICO, obținând 850 milioane dolari de la 81 de investitori. Mai târziu, în acea lună, compania intenționa să lanseze a doua rundă de vânzare, care avea drept scop dublarea sumei pe care a obținut-o înainte. Bloomberg scrie că Telegram a făcut acest lucru și a strans peste 1,7 miliarde de dolari în luna martie. Într-o declarație pentru autoritățile americane, compania afirmă că a obținut o sumă suplimentară de 850 milioane de dolari de la 84 de investitori în cea de-a doua vânzare privată.

O altă sursă citată de The Wall Street Journal spune că anularea ICO-ului este din cauza reglementărilor din ce în ce mai stricte.

Privind situația din altă perspectivă, The Verge scrie că Telegram ar fi putut anula oferta inițială de monede datorită faptului că a obținut deja suficienți bani din vânzările private, încât nu mai are nevoie de o ICO.

Startup-ul fondat de doi frați ruși va folosi banii strânși pentru finanțarea unui proiect numit Telegram Open Network, pe care îl descrie ca o platformă digitală de plăți și tehnologii care va atrage un public mai larg decât monedele digitale existente, cum ar fi bitcoin, scrie MarketWatch.

Telegram Open Network, care va fi construit folosind tehnologia blockchain, poate deveni o alternativă la Visa/Mastercard, a scris compania într-o descriere a planurilor sale de 23 de pagini.

Citește și Criptomonede: 5 dintre cele mai valoroase ICO-uri din 2018

Surse: The Wall Street JournalBloombergThe VergeMarketWatch
Parallax

Vizualizari
2254
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri