Adi Iacob

Cel mai mare IPO din 2019, din Europa: TeamViewer se pregătește pentru listarea la bursă

Thumbnail

Compania germană de software TeamViewer se pregătește pentru listarea la bursă, iar investitorii se așteaptă ca aceasta să fie una dintre cele mai mari oferte publice inițiale (IPO) din Europa, din acest an. Potrivit Reuters, tranzacția ar putea evalua compania la circa 5,3 miliarde de euro, fiind singura IPO din Germania din 2019 de dimensiuni mari, în afară de IPO-ul unității de camioane a Volkswagen — Traton.

Team Viewer este un software care permite controlul unui dispozitiv de la distanță — remote control, partajarea desktopului — desktop sharing — și transferul de fișiere între dispozitive. 

Fondată în 2005, compania de tehnologie oferă serviciile sale clienților din aproximativ 180 de țări, scrie Bloomberg. Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Team Viewer, software-ul companiei este instalat pe peste 2 miliarde de dispozitive din întreaga lume, iar din echipa firmei fac parte peste 800 de angajați.

Spre deosebire de multe alte companii de tehnologie care se listează la bursă, TeamViewer este deja profitabilă. 

Compania germană de software a fost cumpărată în 2014 de firma de investiții Permira pentru suma de 870 de milioane de euro, iar directorul Permira, Joerg Rockenhaeuser, a declarat că firma dorește să rămână acționar majoritar după IPO.

TeamViewer spune că piața în care activează valorează în prezent peste 10 miliarde de euro și va crește până la 30 de miliarde în 2023, deoarece companiile investesc în controlul digital al mașinilor lor de producție, iar numărul angajaților care lucrează de acasă este în creștere.

Presa internațională scrie că acțiunile TeamViewer vor fi tranzacționabile pe Bursa de Valori din Frankfurt de pe 25 septembrie.
 

Parallax

Vizualizari
921
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri