CZ

”Uber-ul estonian” Taxify, prezent și în România, se aliază cu chinezii de la DiDi

Imagine principala
taxify

Taxify, o aplicație de ridesharing dezvoltată în Estonia, asemănătoare cu mai cunoscutul serviciu Uber, anunță marți un parteneriat strategic cu compania DiDi Chuxing din China, pentru a dezvolta inovația la nivel global în domeniul mobilității.

Potrivit unui comunicat Taxify remis StartupCafe.ro, prin acest parteneriat compania chineză DiDi Chuxing ”va investi și va colabora cu Taxify pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea aplicației în diverse țări”.

Taxify se laudă cu ”cea mai rapidă creștere în domeniu din Europa și Africa”. În Romania, aplicația este disponibilă pe sistemele iOS și Android și colaborează numai cu șoferi parteneri privați.

Aplicația apărută în Estonia conectează șoferi parteneri privați și taxiuri cu peste 2,5 milioane de utilizatori din 18 țări, inclusiv România, Țările Baltice, Africa de Sud, Nigeria, Kenya sau Mexic, mai arată sursa citată.

La rândul său, dezvoltând și tehnologii de inteligență artificială, DiDi oferă o gamă extinsă de servicii de mobilitate utilizată de peste 400 de milioane de utilizatori din peste 400 de orașe, mai arată sursa citată.

Pe lângă oferirea posibilității de a câștiga un venit suplimentar în urma unui program 100% flexibil, DiDi folosește tehnologiile și capacitățile de inteligență artificială pentru a ajuta orașele să-și dezvolte soluții de mobilitate sustenabile.

”Taxify va beneficia de acest parteneriat pentru a-și întări poziția în orașele din Europa și Africa. Considerăm că DiDi este cel mai bun partener pentru a ne putea ajuta să devenim cea mai populară și eficientă opțiune din Europa și Africa”, a declarat Markus Villig, fondator și CEO Taxify, citat în comunicat.

La rândul său, Will Cheng Wei, fondator și CEO al DiDi Chuxing, crede că parteneriatul cu firma înființată în Estonia va ajuta la dezvoltarea de legături între orașele din Asia, Europa și Africa.

Taxify oferă servicii de mobilitate inovatoare și de înaltă calitate în orașele în care este disponibilă. Ne luăm un angajament ferm de a valorifica puterea tehnologiei pentru a satisface nevoile utilizatorilor și a revitaliza industria tradițională a transportului. Cred că acest parteneriat va contribui la dezvoltarea legăturilor între orașele din Asia, Europa și Africa pentru în scopul mobilității inteligente”, a spus omul de afaceri chinez.

Markus Villig, în vârstă de 23 de ani, a înființat Taxify în anul 2013, pe când avea 19 ani și era elev de liceu încă. În prezent, startupul susține că este ”cea mai mare aplicație de ridesharing din Europa și Africa”.

De partea cealaltă, Didi Chuxing se consideră cea mai mare platformă de mobilitate din lume. Compania chineză oferă o gamă completă de opțiuni de mobilitate bazate pe tehnologie mobilă, inclusiv Taxi, Premier, Express, Hitch, Lux, Autobuz, Minibus, Chauffeur, închirieri mașini, soluții Enterprise, precum și utilizarea bicicletelor în sistem sharing.

Printre altele, DiDi a achiziționat toate operațiunile Uber din China, în august 2016, se mai arată în comunicatul citat.

Parallax

Vizualizari
1223
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri