Denisa Crăciun

POS în taxiurile Meridian: Firma bucureșteană dotează mașinile cu terminale de plată Revolut

Dan-Boabeș

Firma bucureșteană de taximetrie Meridian Taxi își echipează flota de 1.000 de mașini cu terminale de plăți Revolut, pentru achitare curselor cu cardul.

Meridian Taxi, companie achiziționată de antreprenorul Dan Boabeș în aprilie 2023,  a încheiat un acord cu Revolut Business pentru utilizarea soluției Revolut Reader, pe care șoferii de taxi o vor utiliza pentru a încasa banii pe cursele făcute. Plățile vor putea fi făcute atât cu cardurile fizice, cât și cu cele virtuale, integrate în portofelele electronice.

„Soluția de plată cu cardul a fost, de-a lungul timpului, introdusă de fiecare șofer, în măsura efortului propriu. S-a dus șoferul la bancă, a încercat să completeze formulare, și-a luat un aparat, banca i-a cerut iar hârtii, un abonament lunar. Ce am încercat noi să schimbăm, să negociem în numele celor peste 1.000 de șoferi pe care îi avem în Meridian, să venim cu o soluție competitivă din punct de vedere al costurilor, dar și din punct de vedere al procesului operațional. Pe lângă partea de comisioane, contează foarte mult și timpul în care își încasează banii. Dar ca să plătești 1.000 de șoferi, să faci 1.000 de plăți este un proces complicat, zilnic. Integrarea pe care o construim cu Revolut prin API, de conectare server to server, ne permit ca aceste conectări să se facă rapid”, a explicat Dan Boabeș, proprietarul Meridian Taxi, la o conferință de presă la care a participat și StartupCafe.ro.

 

„Ne-am propus ca prin serviciile de plăți pe care le oferim să ajutăm firmele românești să încaseze banii pentru serviciile prestate într-un mod sigur, facil și la costuri competitive. Ne așteptăm să vedem tot mai multe tipuri de companii, de diferite dimensiuni, de la rețele de comerț alimentar sau de haine la mici comercianți de produse de larg consum, restaurante sau frizerii, cum adoptă aceste servicii de încasare plăți de la consumatori, prin metode de plată avansate și soluții care le fac viața mai ușoară”, a declarat Iulian Boia, Sales Manager România.

Fintechul va percepe un comision pe tranzacție, de 0,8%, plus un cost de 12 bani. Costul unui astfel de terminal, care poate fi achiziționat de firme (SRL, PFA, întreprinderi individuale etc) este de 249 de lei (inclusiv cu taxa de livrare).

Pentru a se conecta la terminalele de plăți, taximetriștii vor trebui să descarce aplicația Revolut Business. Aplicația va genera, după achitarea cursei de către pasager, un cod QR cu factura aferentă cursei.

Firma de taxi a mai anunțat că va lansa anul acesta o nouă versiune a aplicației sale.

Meridian Taxi este o companie de transport cu experiență de peste 20 ani în furnizarea serviciilor de taxi în București. Compania are o flotă de peste 1.000 de mașini și furnizează curse atât către utilizatorii individuali, cât și către firme din domeniul medical, HoReCa, telecomunicații și altele.

Parallax

Vizualizari
136
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri