Raluca Abrihan

Multe SRL şi PFA îşi schimbă sediile în căutarea unor zone cu taxe mai mici

Thumbnail

Numărul operațiunilor de schimbare a sediului social în cazul societăților cu răspundere limitată, respectiv schimbare a sediului profesional în cazul persoanelor fizice autorizate, din Sectorul 4 al Municipiului București în alte sectoare sau județe din România a crescut cu aproximativ 47% în perioada ianuarie-aprilie 2018 în comparație cu aceeași perioadă din anul 2017.

În primele luni ale anului 2018, în raport cu aceeași perioadă a anului 2017, numărul de operațiuni privind schimbările de sedii sociale și profesionale din Sectorul 4 a înregistrat o creștere importantă determinată în principal de modificările asupra taxelor percepute entităților juridice cu sediul social sau secundar în Sectorul 4, respectiv taxa de salubrizare, a declarat Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înființări și modificări de SRL și PFA.

Astfel, numărul total de operațiuni privind schimbarea sediului social sau profesional din Sectorul 4 al Muncipiului București a fost în perioada ianuarie-aprilie 2018 în număr de 446, în comparație cu un număr de 303 față de perioada ianuarie-aprilie a anului 2017, deci o creștere de aprox. 47,19%, arată datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), interpretate și centralizate de REGnet.ro.

Totodată, luând în considerare că media lunară pe parcursul unui an în ce privește operațiunile de schimbări de sediu social sau profesional este de aprox. 780 la nivelul Municipiului București, numărul în creștere al schimbărilor de sediu din Sectorul 4 reprezintă la începutul anului 2018 un procent de aprox. 14%/lună din totalul operațiunilor de schimbare de sediu în comparație cu un procent de aproximativ 9,6% pe lună în anul 2017.

Numărul dizolvarilor profesioniștilor la nivelul Municipiului București a crescut în perioada ianuarie-aprilie 2018 în comparație cu aceeași perioadă din anul 2017 cu aproximativ 55%, creștere înregistrând totodată și numărul profesioniștilor intrați în procedura insolvenței, respectiv cu un procent de aprox.12%.

Suspendarea activității economice a afacerilor din România la începutul anului 2018 se află la cel mai mare nivel din ultimii 4 ani, cu o creștere de peste 132,99% în raport cu perioada similară din anul precedent.

Rata de supraviețuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reușesc să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani.

Parallax

Vizualizari
2281
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri