Redacția StartupCafe.ro

Taxă auto de mediu în București pentru antreprenorii din provincie. Votează la sondaj!

Thumbnail

Antreprenorii care vin cu afaceri în București ar putea fi obligați să plătească o taxă auto de mediu de 10 lei pe zi sau 1900 de lei pe an, dacă vor să vină cu mașina în timpul săptămânii. Mai mult, dacă vor să ajungă în sau să tranziteze zona centrală a Capitalei, antreprenorii nu vor mai putea veni în așa-numita zonă ZACA - Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului la volanul unor mașini non-Euro, Euro1 sau Euro2; accesul acestora în zona centrală nu va mai fi permis. 

Dacă proiectul Primăriei Municipiului București, aflat în dezbatere publică până pe 30 septembrie 2019, va fi aprobat în forma propusă de primarul Gabriela Firea, noile prevederi și taxele propuse ar urma să fie aplicate de la începutul anului viitor. 

Restricțiile și taxele vor afecta proprietarii a peste jumătate de milion de mașini din București și Ilfov și pe toți proprietarii de mașini care vin din provincie, inclusiv antreprenorii care vin cu afaceri în Capitală.

Principalele prevederi ale proiectului de taxă auto, pe scurt:

  • se instituie o zonă - ZACA - în centrul Bucureștiului, unde restricțiile și taxa sunt aplicabile în timpul săptămânii (luni-vineri, între 07-22);

  • cele mai afectate vor fi mașinile non-Euro, Euro1 și Euro2 care nu mai pot intra în ZACA;

  • practic, nici o mașină din provincie, indiferent de norma de poluare, nu va mai avea acces în București, fără taxă 

  • vor fi două tipuri de taxă: Oxigen B pentru toate mașinile din provincie și Oxigen C pentru mașini Euro3 din București și Ilfov

Thumbnail

Harta interactivă: zona centrală cu restricții și taxă auto

 

  • Bucureștiul este pe locul șase în topul celor mai poluate orașe din Europa, iar cel mai mare poluator este traficul, potrivit datelor oficiale ale municipalității, notează Hotnews

  • Capitala României se află pe locul 11 în lume, în topul celor mai aglomerate orașe în 2018, și pe locul 3 în Europa, după Moscova și Istanbul, potrivit unui studiu realizat de TomTom. 

  • Aproape zilnic se înregistrează depășiri pentru poluarea cu praf, cu valori limită mai mari și cu 300%. 

  • Potrivit referatului care motivează propunerea de introducere a restricțiilor și taxării auto ”în București și Ilfov sunt înmatriculate peste 1,6 milioane de autoturisme din care peste 35% sunt intens poluatoare”.

Participă la sondajul StartupCafe.ro despre taxa auto din București și comentează la finalul articolului

Parallax

Vizualizari
1735
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.596
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.596

Articole publicate : 1, 040
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri