Adi Iacob

Subvenție de stat pentru un start-up de criptomonede din Australia

Thumbnail

Statul Queensland din Australia a acordat o subvenție de 100.000 de dolari unui start-up care proiectează rute turistice pe care călătorii își pot cheltui criptomonedele și oferă o platformă de plăți cu monede digitale pentru comercianți, au anunțat oficialii australieni.

"Turismul este una dintre cele mai importante industrii din Queensland (…) TravelbyBit a conceput un mod inteligent de a face mai ușor procesul de plată pentru vizitatorii statului, fiind un număr tot mai mare de afaceri locale care acceptă plăți cu criptomonede“, a declarat ministrul inovării Kate Jones, citat de CoinDesk.

TravelbyBit este una dintre cele 70 de firme care vor primi finanțare dintr-un grant de 8,3 milioane de dolari.

Potrivit CEO-ului startup-ului Caleb Yeoh, 150 de comercianți din Australia utilizează deja platforma de plăți a TravelbyBit, dar aspirațiile companiei sunt mai mari. TravelbyBit a colaborat cu Brisbane Airport Corporation pentru a crea un aeroport în care să se poată efectua plăți cu monede digitale (crypto-friendly).

TravelbyBit facilitează în prezent plăți în bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum, Nem și va accepta în curând Binance Coin.

Parallax

Vizualizari
174
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri