Redactia StartupCafe.ro

SUA acuză hackerii nord-coreeni de furtul de crypto de 615 milioane dolari, legat de jocul Axie Infinity

Thumbnail

Guvernul SUA a asociat hackerii nord-coreeni de furtul unor criptomonede în valoare de sute de milioane de dolari, legate de popularul joc online Axie Infinity, potrivit firmelor de criminalistică digitală, transmite Reuters, citată de News.ro.

Ronin, o reţea de tip blockchain care le permite utilizatorilor să transfere criptomonede în şi în afara jocului, a declarat că banii digitali în valoare de aproape 615 milioane de dolari au fost furaţi pe 23 martie.

Nimeni nu a atribuit în mod explicit vina pentru acest furt dar, joi, Trezoreria SUA a identificat o adresă de monedă digitală folosită de hackeri ca fiind sub controlul unui grup de hacking nord-coreean numit adesea "Lazarus".

Firmele de analiză blockchain, inclusiv Chainalysis şi Elliptic, au  confirmat și ele că Coreea de Nord se află în spatele atacului.

O persoană familiarizată cu problema a confirmat că hackerii nord-coreeni au fost în centrul investigaţiei companiei de securitate cibernetică în ultimele două săptămâni.

Trezoreria SUA nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

CrowdStrike, firmă de securitate cibernetică prezentă șiîn România, care a fost angajat de Sky Mavis pentru a investiga încălcarea, a refuzat și ea să comenteze.

O postare pe blogul oficial Ronin afirmă că FBI a atribuit atacul cibernetic Grupului Lazarus şi că Departamentul de Trezorerie al SUA a sancţionat adresa care a primit fondurile furate.

Statele Unite spun că grupul de hacking Lazarus este controlat de Reconnaissance General Bureau, biroul principal de informaţii al Coreei de Nord. Acesta a fost acuzat de implicare în atacurile ransomware ”WannaCry”, piratarea băncilor internaţionale şi a conturilor clienţilor şi atacurile cibernetice din 2014 asupra Sony Pictures Entertainment.

Statele Unite cer Consiliul de Securitate al ONU să pună pe lista neagră Grupul Lazarus şi să-i îngheţe activele, potrivit unui proiect de rezoluţie analizat miercuri de Reuters.

Parallax

Vizualizari
490
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 886
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri