Adi Iacob

Studiu: Românii sunt mai interesați de criptomonede decât americanii și britanicii

Thumbnail

Românii sunt printre cei mai deschiși în privința criptomonedelor. 12% dintre cei 1000 de români care au participat la un studiu privind modul în care sunt percepute monedele digitale în Europa, Australia și Statele Unite, au afirmat că dețint astfel de active.

România este pe locul doi în acest top, după Turcia. 18% din cei 1000 de turci care au participat la studiu au declarat că dețin criptomonede. Românii au fost urmaţi de polonezi (11%), spanioli (10%), cehi (9%), austrieci (8%), germani (8%), italieni (8%), olandezi (7%), britanici (6%), francezi (6%) și belgieni (5%). În Statele Unite, doar 8% dintre cei intervievați au spus că au criptomonede, cu 1% mai mult decât respondenții din Australia.

Thumbnail
(Sursa: think.ing.com)

De asemenea, românii sunt cu 3 procente peste media la nivel european, care este de 9%. 

Potrivit studiului, 66% dintre europeni au auzit de criptomonede, dintre care 77% sunt bărbați, iar 55% sunt femei.

Totodată, studiul mai arată că mai puțin de 1 din 10 europeni dețin criptomonede, cifrele fiind similare și în Statele Unite și Australia. 

Cei mai mulți respondenți recunosc că monedele digitale reprezintă o investiție mai riscantă decât cele în monede oficiale, obligațiuni guvernamentale sau imobiliare. 

Ca surse de informații despre potențialele investiții în bitcoin, în 11 din cele 15 țări, oamenii au ales site-uri specializate. Însă, respondenții din Spania, Franța și Luxemburg au preferat să se bazeze pe consultanți financiari sau bancari, în timp ce italienii au spus că ar prefera atât site-urile specializate, cât și consilierii profesioniști.

Studiul a fost realizat online de Ipsos pentru grupul ING, între 26 martie şi 6 aprilie 2018, pe un eşantion total de 14.828 de persoane, respectiv de aproximativ câte 1.000 în fiecare ţară, cu excepţia Luxemburg, unde au participat 500 de persoane.

La începutul acestei luni, firma de consultanță Capgemini a constatat în raportul său World Wealth Report 2018 că interesul pentru criptomonede a crescut în special printre oamenii cu venituri mari. 

Potrivit raportului, aproape o treime din persoanele intervievate s-au arătat foarte interesate de monede digitale. Interesul față de acestea a fost mai mare în rândul investitorilor tineri — 70% dintre respondenții sub 40 de ani.

Parallax

Vizualizari
700
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri