Denisa Crăciun

Studiu: Românii, mai critici cu brandurile preferate în 2022

Thumbnail

Românii sunt îngrijorați de situația financiară în 2022, potrivit unui studiu care arată că 44% dintre aceștia își fac griji pentru starea lor economică, în ușoară scădere față de 2021 (49%) și mulți se așteaptă la o criză economică în anii următori.

Pe de altă parte, pentru 41% educația copiilor, sănătatea mentală (38%) și sănătatea fizică (37%) sunt motive de îngrijorare, potrivit unui studiu realizat de Hunters, parte din compania Unlock.

Thumbnail

În 2022 există mai multe trenduri care definesc societatea românească, iar printre acestea se regăsesc și brandurile responsabile.

Consumatorii români sunt, în 2022, mai critici și au așteptări mai ridicate decât înainte, dar acest lucru reprezintă și o oportunitate pentru branduri de a interacționa în moduri mai relevante cu aceștia.

„În relația cu brandurile, consumatorii devin tot mai critici. De exemplu, 4 din 10 români aleg cu mai multă grijă și discernamânt un produs/ serviciu astfel încît să corespundă cu așteptările lor privind calitatea, transparența și onestitatea mărcii și tot atâția evită să cumpere mărcile care nu își respectă promisiunile, consumatorii și angajații. Crește și presiunea asupra brandurilor și așteptarea ca acestea să producă schimbări pozitive semnificative în societate – deja aproape jumătate dintre români aleg să consume/ să folosească mărcile de produse care se implică în rezolvarea diferitelor probleme sociale”, spune Flavia Bobei, Alternative Research Solutions Manager, Unlock.  

Studiul analizează 18 trenduri în încercarea de a înțelege și explica mai aprofundat schimbările fundamentale prin care trece societatea românească.

Empatia, scopul comun, trendul ”switch off” (”reîncărcare fără semnal”), „în căutarea autenticității” sunt alte tendințe din 2022.

Un trend nou este reprezentat de o mai mare preocupare pentru imunitate, potrivit studiului, care arată că pe perioada pandemiei reflexele de apărare ale oamenilor au fost puternic activate.

„Amenințarea prin boală, și potențial moarte, i-a făcut pe oamenii de peste tot din lume să realizeze cât de fragili sunt, de fapt și ce uniformă este omenirea atunci când suntem toți reduși la conștientizarea condiției de bază. A avea un corp rezistent, puternic și sănătos părea a fi singura armă în fața unui virus complet necunoscut. Este posibil ca pentru unele nații conceptul de prevenție și imunitate să fi fost deja existent și activ, mai ales acolo unde gândirea pe termen lung este înscrisă deja în ADN-ul cultural. În România gândirea pe termen lung a fost tot timpul problematică, însă amenințarea virusului a activat zona de gândire strategică și planificare, până atunci amorțită la români. Pe viitor, este de așteptat ca românii să schimbe elemente fundamentale în modul de a-și trata corpul și consumul în materie de nutriție, sport, sănătate mentală și financiară”, conform studiului.

Studiul are la bază observarea trendurilor, explorarea calitativă a acestora prin focus-grupuri și o cercetare cantitativă prin 1.000 de chestionare online aplicate pe un eșantion de oameni cu vârste cuprinse între 18 – 55 ani, reprezentativ la nivel național urban.

Cercetarea cantitativă a fost realizată în perioada noiembrie – decembrie 2021.

Parallax

Vizualizari
283
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri